in

Αντόνιο Ρέγιες, ο παιχταράς που θα ενώνει για πάντα Άρσεναλ & Σεβίλλη

Ημέρα Τσάμπιονς Λιγκ και η σημερινή με την ομάδα του Αρτέτα να φιλοξενεί στην αγγλική πρωτεύουσα την «μόνιμη» κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας αποκλειστικό στόχο την νίκη που θα φέρει την Άρσεναλ αγκαλιά με την πρώτη θέση του ομίλου και αντίστοιχα την Σεβίλλη πιο κοντά στην…εξασφάλιση της κατάκτησης ενός ακόμα Γιουρόπα Λιγκ.

Πριν από 15 μέρες οι δυνάστες της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης έβαλαν δύσκολα στην Άρσεναλ, όμως οι «Κανονιέρηδες» έφυγαν με την νίκη από το Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν με τα γκολ των Βραζιλιάνων, Γκάμπριελ Ζεσούς και Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Η Σεβίλλη πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση αλλά παρέμεινε με δύο βαθμούς στο γκρουπ και πλέον κάποιος πιο πονηρεμένος από εμάς θα έλεγε ότι οι Ισπανοί γλυκοκοιτάζουν τις Πέμπτες του Μαρτίου για μία ακόμη χρονιά.

Είναι αλήθεια πως βρισκόμαστε σε μία ακόμη σεζόν που η συμπαθέστατη κατά τ’ άλλα ομάδα του Νερβιόν, κάνει τον γνωστό της κύκλο, που έχει ως τελικό προορισμό την κατάκτηση του 83ου Γιουρόπα Λιγκ, αφού στην Ισπανία δεν πείθει ιδιαίτερα, ενώ μία πιθανή νίκη της Λανς στην Ολλανδία, θα κάνει σχεδόν αδύνατο το έργο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιστορικά, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις τρεις φορές για το Τσάμπιονς Λιγκ, με την Άρσεναλ να μετράει δύο νίκες έναντι μίας των Ισπανών. To πρώτο παιχνίδι ήταν το 2007 για την 1η αγωνιστική των ομίλων στο νεόδμητο τότε Έμιρεϊτς, όπου οι τότε back2back πρωταθλητές του UEFA Cup (σαν να μεγαλώσαμε λίγο) έχασαν με 3-1 στην Αγγλία. Για τους λάτρεις της στατιστικής, ο Χεσούς Νάβας είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και απόψε μετά από 16 χρόνια (!)

Πάλι εδώ βρε θείε Νάβας;

Ο άνθρωπος που αναμφίβολα συνδέει τις δύο ομάδες είναι ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το 2019. Ένα γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Σεβίλλης, ο οποίος έγινε μέλος της κορυφαίας Άρσεναλ που έχουμε δει ποτέ, των «Invicibles», της μοναδικής ομάδας δηλαδή που έχει κατακτήσει αήττητη την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ρέγιες έφτασε στο Λονδίνο τον Γενάρη του 2004 έναντι 17 εκατομμυρίων. Η Σεβίλλη αντιμετώπιζε τότε πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας και αναγκάστηκε να παραχωρήσει τον Ρέγιες εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου.

Το ξεκίνημα του Ρέγιες στην δεύτερη του χρονιά στην Αγγλία ήταν εκρηκτικό σκοράροντας ακατάπαυστα στα φιλικά προετοιμασίας και στα έξι πρώτα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο το η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Λίγο η πίεση της «διαδοχής» του Ντένις Μπέργκαμπ, λίγο η αγωνιστική αστάθεια αλλά και η δυσκολία προσαρμογής στην Αγγλία έκαναν την παραμονή του στο Λονδίνο να μοιάζει βραχύχρονη, αν και το ταλέντο του ήταν πασίφανες.

Ο Ρέγιες από την στιγμή της άφιξής του στην Αγγλία δεν άργησε να δείξει την δυσαρέσκεια του για τον καιρό: σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μπορεί να γίνει το επόμενο αστέρι της Άρσεναλ εκείνος απάντησε: «Αστέρι; Εγώ μόνο σύννεφα βλέπω εδώ» (Χαχα καλό έ;)

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε μία εκπομπή της εποχής που έκανε φάρσες σε διάσημους Ισπανούς και τον Φεβρουάριο του 2005 ο Ρέγιες έπεσε θύμα του Ισπανού Φουσέκη που παρίστανε τον τεχνικό διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Αντόνιο να αποκαλύπτει πως θα επιθυμούσε μία μεταγραφή στην «Βασίλισσα» και την μάνα του ποδοσφαιριστή χαρακτηριστικά να λέει στον ίδιο φαρσέρ, πως είναι καλύτερα να γυρίσουν στην Ισπανία κι ας μένουν και σε καλύβα.

Ο Ρέγιες θα βοηθήσει την Άρσεναλ να φτάσει μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006, όμως φαινόταν πως η Αγγλία δεν τον χωρούσε άλλο. Επιστροφή στην Ισπανία για την Ρεάλ, ακολούθησαν οι Ατλέτικο και η Μπενφίκα, προτού ο Αντόνιο γυρίσει σπίτι του. Στην Σεβίλλη όπου κατέκτησε τρεις συνεχόμενες φορές το Γιουρόπα Λιγκ με την ομάδα της καρδιάς του.

O Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες είχε στιγμές που ξεσήκωνε τα πλήθη με το ταλέντο του αλλά η αγωνιστική αστάθεια και το γεγονός ότι επηρεαζόταν από τις συνθήκες ίσως δεν άφησαν να ξεδιπλωθεί το 100% του potential του. Φυσικά κι έκανε μία λαμπρή καριέρα ενώ προς τιμήν του δεν έγινε γυρόλογος και επέλεξε να επιστρέψει εκεί που ξεκίνησαν όλα, γράφοντας ιστορία.

Την νύχτα πριν την κηδεία του, το φέρετρο του βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο γήπεδο της Σεβίλλης. Χιλιάδες κόσμος με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρετούσε την «Πέρλα» της περιοχής όπως τον αποκαλούσαν. Τραγουδούσαν το όνομα του όπως οι περίπου 2,500 φίλοι της Άρσεναλ μετά το τέλος της πρώτης φετινής αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων. Όπως αναμένεται να κάνουν και σήμερα, αφού κάθε παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων όπως είπε ο άλλοτε συμπαίκτης του Ρέγιες και νυν τεχνικός διευθυντής της Άρσεναλ, Εντού, θα θυμίζει τον Ισπανό παιχταρά.

Στα αγωνιστικά τώρα, ο Αρτέτα είναι πιθανό να μην έχει τον Μάρτιν Όντεγκααρντ στην διάθεσή του ενώ δεν έκανε έκπληξη σε κανέναν ότι για μία ακόμη φορά ο Γκάμπριελ Ζεσούς είναι τραυματίας, με τον Ενκετιά να έχει βαρεθεί να κάνει τα ρεπό του Βραζιλιάνου και να ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει και ο ίδιος μυϊκό τραυματισμό. Όσον αφορά την Σεβίλλη την τελευταία στιγμή, θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Σέρχιο Ράμος.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, η Σεβίλλη μετράει μόλις μία νίκη επί αγγλικού εδάφους σε 11 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και καμία στις τελευταίες 8 εκτός έδρας αναμετρήσεις της για το Τσάμπιονς Λιγκ γενικά. Η Άρσεναλ μετράει μόλις τρεις νίκες σε 11 παιχνίδια εναντίον ισπανικών ομάδων όσον αφορά την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις δύο από αυτές να είναι εναντίον της σημερινής της αντιπάλου.

Ο Εντού που αναφέρθηκε παραπάνω ήταν στην λίστα των σκόρερ κατά την τελευταία φορά που επισκέφτηκε η Σεβίλλη για επίσημο παιχνίδι το Έμιρεϊτς. Το επισκέφτηκε και πέρσι για μία -όχι και τόσο φιλική- εξάρα:

H Άρσεναλ δύσκολα θα κάνει 3η σερί γκέλα, και πιστεύουμε πως ένα αριστερό εξτρέμ, όπως ήταν ο Αντόνιο Ρέγιες θα κάνει την διαφορά. Το να σκοράρει ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι προσφέρεται σε απόδοση 2.55 στο pamestoixima.gr.

Oι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών – Παίξε Υπεύθυνα | Η συχνή συμμετοχή εκθέτει σε κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας | Γραμμή Στήριξης ΚΕΘΕΑ 1114 (τηλ.) – [email protected] (ηλ. ταχυδρομείο) | Αρμόδιος Ρυθμιστής και Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ

Ακολουθήστε την Tsilibet στο Google News, Youtube, Viber

Επικές κριτικές άφησαν οι Χάστες που πέρασαν ως άστεγοι τη νύχτα στον Μουστάκα (pics)

Στα χνάρια της Μοναχοκόρης 2018/19 βαδίζουν Ουνιόν Βερολίνου και Μπενφίκα, χωρίς βαθμό στον όμιλο