Καλά Χριστούγεννα με 200άρι στο Fantasy


Ξανά λοιπόν, προ των πυλών μιας αγωνιστικής, της 18ης αυτή τη φορά, που μας δίνει την δυνατότητα του format, reboot, restart, όπως θέλετε πείτε το.

11 αλλαγές στη διάθεσή μας για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα ή τις αστοχίες που δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω στο status της κανονικής ροής των τριών αλλαγών.

Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή πάμε να δούμε τις προτάσεις μας για για αυτή την εβδομάδα ξεκινώντας από τα center όπως πάντα. 1) Niko Milutinov (16,3cr) στον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού στην Μπολόνια, παρόλο που οι “Ιταλοί” αμύνονται όλοι καλά στους αντιπάλους ψηλούς λόγω της αθλητικότητά τους. Εμείς θα επιμείνουμε στον Μίλου λόγω σταθερότητας σε όλη τη χρονιά αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης δεύτερου σέντερ από το πάνω ράφι που φαίνεται να μην έχει η ομάδα του Πειραιά,καθώς ο Donta Hall δεν έχει εντυπωσιάσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του.

2) Dan Oturu (13,5cr) στον εκτός έδρας αγώνα της Χάποελ μέσα στο Μόναχο Για το λόγο ότι οι Γερμανοί δίνουν μεγάλα σκορ στα αντίπαλα center ενώ δεν διαθέτουν και καμία φοβερή άμυνα σε όλες τις γραμμες. Πιο πολύ σαν τρύπα του όζοντος μοιάζει η άμυνα τους παρά σε οτιδήποτε θυμίζει μπασκετική backcourt. Ο Oturu είναι ένας τρομερά δυναμικός και γενικότερα καλός ψηλός και θα τον εμπιστευτούμε με κλειστά μάτια στο συγκεκριμένο αγώνα.

3) Μία εναλλακτική επιλογή που προτείναμε και την προηγούμενη αγωνιστική και μας δικαίωσε και με το παραπάνω είναι ο Khalifa Diop της Μπασκόνια στο παιχνίδι του ισπανικού εμφυλίου στη Βαλένθια.Ο συμπαθής αυτος ψηλός κοστίζει μόλις 6,7cr και στα τελευταία δύο παιχνίδια δίνει κατά μέσο όρο 17 φαντασιακούς πόντους, επίδοση άκρως δυσανάλογη με την αξία του. Δεν ρισκάρεις πολλά με την επιλογή του καθότι φθηνός, βοηθώντας παράλληλα να εξοικονομήσεις πόρους για άλλες θέσεις.

Στην κατηγορία των forward:

1) Από το παιχνίδι παιδικής χαράς που αναμένεται να γίνει το Παρί-Ερυθρος Αστέρας, ο Chima Moneke (16,2cr) αλλά και ο Jordan Nwora (13,1cr) έχουν μεγάλες πιθανότητες για πολύ υψηλή επίδοση.

2) Ο Kameron Taylor (11,6cr) της Βαλένθια στο παιχνίδι με την Baskonia. Ο Αμερικανός δίνει σχεδόν 18 πόντους κατά μέσο όρο στους τελευταίους 5 αγώνες του.

3) Philip Petrusev (15,6cr) που δεν βγαίνει από τη λίστα μας με τίποτα, ειδικά όταν υπάρχει εντός έδρας παιχνίδι της Dubai. Στη συγκεκριμένη αγωνιστική με την Αρμάνι Μιλάνο.

4) Joel Parra με μόλις 6,7cr ,μπορεί να έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά του, στην Κωσταντινούπολη με την Φενερμπαχτσέ, αλλά οι απουσίες της Μπαρτσελόνα στα forward (Clyburn και ίσως Senghelia), προμηνύουν πως ο Ισπανός θα πάρει πολύ χρόνο και ενδεχομένως πολλές μπάλες με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται. Συν τοις άλλοις ισχύει ότι ακριβώς και με τον Khalifa Diop παραπάνω, δηλαδή κοστίζει πολύ λίγο και δεν αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλο ρίσκο για το χτίσιμο της ομάδας μας.

Στα guard θα ξεκινήσουμε με το φαινόμενο McKinley Wright (14,4cr) των 31,6 FPT μέσο όρο τους τελευταίους πέντε αγώνες. Ο αμερικανός ήρθε απ’ την Αδριατική Λιγκα (ABA league) ως MVP και είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένας παίκτης κάνει τέτοια διαφορά ερχόμενος από μία κατώτερη διοργάνωση. Η δημοφιλία του στο παιχνίδι ήδη έχει φτάσει στο 20,2% με συνεχώς ανοδικές τάσεις. Ευελπιστούμε σε μία ανάλογη συνέχεια στον εντός έδρας αγώνα που δίνει η ομάδα του με αντίπαλο το Μιλάνο. Η δεύτερη ακριβή επιλογή είναι ο Sylvain Francisco την Ζαλγκίρις με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος μπορεί να πέρασε μια κάμψη στην απόδοση του αλλά φαίνεται πως ξανά βρίσκει τα πατήματά του και μαζί με αυτά ξανακερδίζει και την φαντασιακή μας εμπιστοσύνη. Ο Horton-Tucker (11,4cr) της Φενέρ, στο εντός έδρας παιχνίδι του εναντίον της Μπαρτσελόνα είναι μία ακόμα πρόταση βάσει φόρμας του αμερικανού που στα τελευταία τρία παιχνίδια ηγείται και με διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο της ομάδας του Γιασικεβίτσιους έχοντας κατά μέσο όρο 24,6 FPT. Σε λίγο πιο φθηνές επιλογές οι Trent Forrest (10,4cr) και Duane Washington (9,9) κατά πρώτο λόγο από τις μέσες βαθμίδες της αξίας των παικτών αλλά και οι Iffe Lundberg (7,3cr) και Rodrigue Beaubois (6,4cr) από τις πιο χαμηλές είναι αυτές που έχουμε ξεχωρίσει για εσάς.

Τελειώνοντας, σε ό,τι έχει να κάνει με τον προπονητή της αγωνιστικής για την ομάδα μας, θα πάμε με τον σίγουρο Δημήτρη Ιτούδη που όμως κοστίζει 8,2cr. Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να ρισκάρει κερδίζοντας κάποια credits παραπάνω για να τα επενδύσει αλλού, τότε η πρόταση μας είναι ο Pedro Martinez της Βαλένθια με τα 6,9cr στον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Μπασκόνια.

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία κι ευτυχία!!!