in

«Gay, Άραβας, μετανάστης» νιώθει ο Ινφαντίνο, περίεργο που δε νιώθει και λαμόγιο

Μόνο προβληματικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι πεςπι που ξεστόμισε σε συνέντευξη τύπου ο ισχυρός άνδρας της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι πλήθος κοινωνικών ομάδων και πετώντας το «μπαλάκι» στη Δύση για θέματα ηθικής και δικαιωμάτων τώρα που τον βολεύει.

Δεκάδες χιλιάδες νεκροί εργάτες, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, καταπάτηση κάθε ίχνους ελευθερίας από μια σκληρότατη Θεοκρατία συνθέτουν το πιο άθλιο εξωαγωνιστικό Μουντιάλ της ιστορίας, όμως το τζιμάνι ο Ινφαντίνο πίστεψε ότι ήταν καλή ιδέα να απαντήσει σε όλα αυτά λέγοντας στην ουσία απολύτως τίποτα:

«Σήμερα νιώθω δυνατά συναισθήματα. Σήμερα νιώθω Καταριανός. Σήμερα νιώθω Άραβας. Σήμερα νιώθω Αφρικανός. Σήμερα νιώθω gay. Σήμερα νιώθω άτομο με ειδικές ανάγκες. Σήμερα νιώθω μετανάστης εργάτης», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε, μάλιστα, εξομοιώνοντας τις διακρίσεις που υφίστανται οι παραπάνω κοινωνικές ομάδες με τη δική του εμπειρία, η οποία ήταν το bullying που δεχόταν μικρός για τα κόκκινα μαλλιά του:

«Δεν είμαι Καταριανός, Αφρικανός, gay, άτομο με ειδικές ανάγκες και σίγουρα δεν είμαι μετανάστης εργάτης, αλλά ξέρω τι σημαίνει να πέφτεις θύμα διακρίσεων και bullying, ως ένας ξένος σε μια ξένη χώρα, ως ένα παιδί που στο σχολείο με πείραζαν επειδή είχα κόκκινα μαλλιά και φακίδες. Μου έκαναν bullying για αυτό».

«Έχουμε μάθει πολλά πράγματα από τους Ευρωπαίους. Είμαι Ευρωπαίος. Νομίζω πως για αυτά που έχουμε κάνει εμείς οι Ερυωπαίοι τα τελευταία 1.000 χρόνια, θα έπρεπε να απολογούμαστε για τα επόμενα 1.000 χρόνια πριν δώσουμε μαθήματα ηθικής στους ανθρώπους».

«Ποιος νοιάζεται για τους εργάτες; Νοιάζεται η FIFA, το ποδόσφαιρο και για να είμαι δίκαιος, και το Κατάρ. Όμως, ήμουν πριν λίγες μέρες σε ένα συνέδριο όπου εξηγούσαμε στον Τύπο τι κάνουμε σε αυτό το Μουντιάλ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Σήμερα στη συνέντευξη Τύπου μου, βρίσκονται 400 δημοσιογράφοι, σε εκείνο το event ήταν μόλις τέσσερις. Υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στον πλανήτη. Και κανείς δεν νοιάζεται».

«Είναι υποκρισία ο κόσμος να επικεντρώνεται στα θέματα του Κατάρ κι όχι σε άλλες χώρες ή ομάδες ανθρώπων που ασκούν διακρίσεις».

«Οι μετανάστες εργάτες λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από όσα θα έπαιρναν στις πατρίδες τους. Το Κατάρ τους έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουν και έδειξε τον δρόμο στην Ευρώπη».

«Οι νομοθεσίες που ισχύουν στο Κατάρ ισχύουν και σε πολλές άλλες χώρες. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες σχετικά με τους εργάτες. Τι θέλεις να κάνεις; Να μείνεις σπίτι και να ασκείς κριτική στο πόσο άθλιοι είναι αυτοί οι Άραβες και οι Μουσουλμάνοi επειδή δεν επιτρέπεται να είσαι ανοιχτά gay; Προφανώς και πιστεύω πως θα έπρεπε να επιτρέπεται».

Όσο για τη διοργάνωση αυτή καθ’ αυτή, ο Ινφαντίνο διαβεβαίωσε πως το Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι το κορυφαίο της ιστορίας:

«Το Κατάρ θα εκπροσωπήσει την καλύτερη εκδοχή στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και είμαι περήφανος για όλους όσοι συνεισέφεραν στο εγχείρημα»

Αν το Κατάρ θέλει να έχει το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έχουμε δει ποτέ, τότε ας φροντίσει η Πορτογαλία να πάρει τα κατάλληλα σφυρίγματα για να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο πληρώνοντας μας στις 15.00 μονάδες που προσφέρει η Stoiximan την εν λόγω αγορά.

Oι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών – Παίξε Υπεύθυνα | Η συχνή συμμετοχή εκθέτει σε κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας | Γραμμή Στήριξης ΚΕΘΕΑ 1114 (τηλ.) – [email protected] (ηλ. ταχυδρομείο) | Αρμόδιος Ρυθμιστής και Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ

Στις 7.50 μονάδες να πάψει να είναι ΛΙΓΟΣ με την Αργεντινή ο Μέσι κατακτώντας το Μουντιάλ

Τρένο χωρίς σταματημό