in

Κρητικός μύστης enterpreneur μετέτρεψε ταξιδιωτικό γραφείο στο Ρέθυμνο σε λέσχη για Κουμ Καν

Ελπίζουμε να πει στο δικαστήριο πως τον επισκέφθηκε το φάντασμα του Κωνσταντάρα και του είπε να το κάνει

Η Ελλάδα που αντιστέκεται εμφανίστηκε αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο. Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του ert.gr:

Σε χαρτοπαικτική λέσχη  είχε μετατραπεί ταξιδιωτικό γραφείo στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, εντοπίστηκαν, εντός του γραφείου, επτά συνολικά άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ιδιοκτήτης είχε επιτρέψει σε ακόμα έξι Ρεθυμνιώτες να συναντηθούν και να παίξουν κουμ καν, με αποτέλεσμα τη σύλληψή τους.

Μάλιστα, στη διάρκεια του παιχνιδιού οι συλληφθέντες αντί για πόντους, πόνταραν ευρώ. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, κατασχέθηκαν 2.985 ευρώ ως προερχόμενο από την διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού και δύο τράπουλες.

Επίσης, στον καθένα από τους επτά συλληφθέντες, επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και άλλων 300 για παραβίαση των μέτρων περιορισμών των κινήσεων.

Πρώτη παρατήρηση. Κλασική περίπτωση , δεν ταξιδεύεις που δεν ταξιδεύεις (και μάλλον δεν γ@μ@ας ) δεν το ρίχνεις στο χαρτί.

Δεύτερη και βασική παρατήρηση. ΚΟΥΜ ΚΑΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;; Πιθανότατα οι περισσότεροι μύστες δεν έχουν ιδέα τι είναι το Κουμ Καν και οι πιο μπούμερς άντε να το έχουν ακούσει σε εποχές που δεν είχε ίντερνετ και δεν έδειχνε συχνά μπάλα η τηλεόραση και Σάββατο και Κυριακή απόγευμα αναγκαστικά έβλεπες κάτι τέτοιο:

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΒΙΚΙΠΕΝΤΙΑ:

Το Κουμ Καν είναι παιχνίδι που παίζεται με τράπουλα. Προέρχεται, όπως πολλά χαρτοπαίγνια από το Ραμί. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στην Ελλάδα τις δεκαετίες ’60 και ’70. Παίζεται με όλα τα φύλλα από δύο, τουλάχιστον, τράπουλες καθώς και ένα μπαλαντέρ ανά τράπουλα και μπορούν να παίξουν από δύο έως δέκα παίκτες.

Κανόνες

Οι παίκτες γύρω από ένα τραπέζι και αυτός που μοιράζει δίνει από 10 φύλλα στον καθένα (δύο – δύο) αντίθετα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Τέλος, τοποθετεί ένα φύλλο κάτω, ανοιχτό και το παιχνίδι αρχίζει. Κάθε παίκτης, όταν έρχεται η σειρά του παίρνει είτε το πρώτο ανοιχτό φύλλο από κάτω, είτε το πρώτο από τα κλειστά και στη συνέχεια πετάει κάποιο από τα φύλλα του κάτω ανοιχτό. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να συμπληρωθούν σειρές από τρία ή περισσότερα φύλλα, είτε του ίδιου αριθμού (π.χ. 3 τριάρια) είτε συνεχόμενα του ιδίου χρώματος (π.χ. 4, 5, 6, 7 καρό) Νικητής της παρτίδας είναι αυτός που θα απαλλαγεί από όλα τα φύλλα του χεριού του. Αυτό μπορεί να το κάνει είτε κατεβάζοντας σταδιακά τις σειρές που συμπληρώνει, ή μια και καλή στο τέλος. Οι μπαλαντέρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση οποιουδήποτε χαρτιού και αυτός που κατεβάζει μια σειρά που περιλαμβάνει και μπαλαντέρ, πρέπει να ονομάσει το φύλλο που αντικαθιστά ο μπαλαντέρ. Αν κάποιος έχει κατεβάσει μπροστά του μια σειρά, π.χ. J-Q-K κούπα, οποιοσδήποτε από τους άλλους παίκτες, όταν έρθει η σειρά του, μπορεί να απαλλαγεί από ένα ή περισσότερα φύλλα του συμπληρώνοντας αυτή τη σειρά, με το 10 κούπα για παράδειγμα εφόσον εχει κατεβάσει έστω μια τρίτη. Επίσης, αν υπάρχει κάτω μπαλαντέρ, μπορεί κάποιος από τους παίκτες να τον πάρει και να τον αντικαταστήσει με το πραγματικό χαρτί.

Βαθμολογία

Όταν ένας παίκτης “βγει” οι υπόλοιποι “γράφουν” τους πόντους που τους έχουν μείνει στο χέρι ως εξής: Άσσοι: ο πρώτος 1, οι υπόλοιποι 11, Φιγούρες: 10 πόντοι, Μπαλαντέρ: 20 πόντοι, Υπόλοιπα φύλλα: ο αριθμός τους

Σε πολλές από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 60, περιλαμβάνονται σκηνές του παιχνιδιού Κουμ Καν. Οι πιο χαρακτηριστικές από αυτές είναι Η χαρτοπαίχτρα, Υπάρχει και Φιλότιμο, Ο Ηλίας του 16ου.

Η συντακτική ομάδα του Tsilibet ελπίζει ειλικρινά να αθωωθεί ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου και οι old school μύστες, ακόμα καλύτερα να έρθει το φάντασμα του Κωνταντάρα και της Βλαχοπούλου ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη τους. Και το καλοκαίρι που θα είναι όλα ωραία να πάνε όλοι μαζί διακοπες στο Πόρτο Χέλι ή στην Ύδρα σε κάποιο τέτοιο ξενοδοχείο:

Τα Tips της Τετάρτης

Tσάμπιονς Λιγκ: O όμιλος της Ρεάλ είναι ένας από τους πιο ΤΑΝΑΠΟΥ ΟΛΑ της ιστορίας