Μαντάρα το πρόγραμμα στο Fantasy, 9 ματς σήμερα
Διαβολοβδομαδα εκ νέου για την Ευρωλίγκα και το fantasy , με την αγωνία να αρχίζει και να γίνεται όλο και πιο αισθητή, τόσο για την τελική κατάταξη των ομάδων στη Λίγκα, με ότι αυτή συνεπάγεται, όσο και για τους managers του εικονικού παιχνιδιού μας, για το οποίο σπαταλάμε άπειρες ώρες σκέψης, ανάλυσης και γενικότερης φαιάς ουσίας, για την οποία θα θέλαμε να επιβραβευτούμε με μία θέση όσο πιο ψηλά γίνεται στο global ranking, αναλόγως πάντα ο καθένας ξεχωριστά που έχει θέσει τον πήχη για τον εαυτό του.
Η 23η αγωνιστική δυστυχώς έχει μία ασυνήθιστη δυσκολία επιλογής παικτών καθώς το πρόγραμμα των αγώνων δε μας βοηθάει να μοιράσουμε τις επιλογές μας αφού 9 παιχνίδια διεξάγονται την πρώτη μέρα του προγράμματος Τρίτη 20/1 και μόλις 1 στην δεύτερη μέρα, την Τετάρτη 21/1. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι προτείνουμε εμείς.
Στα center μας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την επιτυχημένη συνταγή του Milutinov (17,50cr) με τον Tavares (15,60cr). Αυτοί οι δύο φαίνεται την δεδομένη στιγμή να είναι οι πιο dominant centers της διοργάνωσης με συνέπεια, παρόλο που πατάνε παρκέ από 20 έως 26 λεπτά ο κάθε ένας. Ο Σερβος ψηλός του Ολυμπιακού δίνει κατά μέσο όρο 25,30 FP στους αγώνες του φέτος, ενώ ο ψηλός της Ρεάλ παρότι δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του δίνοντας 22,30 FP κατά μέσο όρο στα τελευταία πέντε παιχνίδια του. Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μακάμπι στο ΣΕΦ είναι ο πρώτος του προγράμματος και ξεκινάει στις 19:15 ώρα η οποία είναι και deadline των αλλαγών στο fantasy. Σε πιο mid-range επιλογές ο Richaun Holmes (11cr) στο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟ με την Μπασκόνια είναι μια καλή επιλογή, αφού φαίνεται ξεκάθαρα πως Faried και Yurtseven έχουν πάει πιο πίσω στο rotation του ΠΑΟ, εν αναμονή πάντα και της επιστροφής του Lessort. Η ομάδα του τριφυλλιού αναμένεται να βγάλει αντίδραση μετά τις τελευταίες της κακές εμφανίσεις και συνυπολογίζοντας και τις απουσίες της, τότε όλα συνηγορούν στο ότι ο Αμερικανός σέντερ του τριφυλλιού θα πάρει αρκετές μπάλες στο παιχνίδι. Τώρα, όποιος θέλει οπωσδήποτε κάποιον παίκτη από την T2 ώστε να ισορροπήσει τις συμμετοχές (T1 και T2) με πολύ δυσκολία και επιφύλαξη ο Mouhamet Diouf (8,40cr) της Βίρτους στο εντός έδρας αγώνα εναντίον της Φενέρ είναι η μόνη επιλογή που δε θα σου στοιχίσει οικονομικά ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχτεί χρυσάφι.
Στα forward, όσο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση ο Sasha Vezenkov (20,70cr) δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ειδικά στην περίπτωση της αρχηγίας, μιας και από την δεύτερη μέρα δεν υπάρχουν επιλογές. Η μόνη μας φοβία, έχει να κάνει με το rotation του coach Μπαρτζώκα και το μοίρασμα χρόνου, ειδικά όταν διανύουμε διπλή εβδομάδα και θέλει την ομάδα του φρέσκια. Έχουμε αποφασίσει όμως και με αυτό θα πορευτούμε, πως θα ζήσουμε και θα πεθάνουμε με τον Βούλγαρο άσσο σημαιοφόρο της ομάδας μας. Σε λίγο πιο φθηνή επιλογή ο Tornike Shengelia (15,40cr) στο εντός έδρας αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Dubai είναι μια καλή περίπτωση, με τον Γεωργιανό στους εντός έδρας αγώνες του, να παίρνει σχεδόν πάντα φωτιά. Πιο κάτω θα συναντήσουμε τον Cedi Osman (12,30cr). Η Μπασκόνια θα έρθει στην Αθήνα έχοντας την χειρότερη άμυνα πάνω στα forward τα τελευταία πέντε παιχνίδια, ενώ και ο Τούρκος στο ματς του πρώτου γύρου στην Ισπανία, έκανε πολύ καλή εμφάνιση καταγράφοντας 22 FP, δημιουργώντας μια ιδανική συνθήκη στο ζευγάρι αυτό. Τέλος, δυο φθηνές επιλογές για την διαμόρφωση του ρόστερ καλύτερα, είναι ο σάλιου Νιάνγκ με 9,70 credits, της Βίρτους που προέρχεται από βράδια καριέρας στο Ντουμπάι όπου και αναδείχθηκε MVP αγωνιστικής για την 22η στροφή του πρωταθλήματος, αλλά και ο Justinian Jessup (7,50cr) που έχει κάνει τρομερό step up στην Bayern τόσο σε απόδοση όσο και σε χρόνο συμμετοχής. Ο αριστερόχειρας small forward καταγράφει σχεδόν 15 FP κατά μέσο όρο στους τελευταίους πέντε αγώνες και με την Bayern να είναι ανεβασμένη μετά την πολύ μεγάλη νίκη που έκανε επί του Παναθηναϊκού στο Μόναχο, αγωνιζόμενη πάλι εντός έδρας εναντίον του κουφαριού που σέρνει η Παρτιζάν, στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή.
Φτάσαμε και στους κοντούς λοιπόν με πρώτο όνομα στην λίστα μας αυτό του Elijah Bryant (17,2cr). O Αμερικανος αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του, Εφες στη Σόφια, για λόγους ασφαλείας. Μία Εφές που έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα πάνω στα αντίπαλα γκαρντ σε όλο το πρωτάθλημα, μία Εφές που παραπαίει γενικότερα, και το κίνητρο του Bryant θα είναι ενισχυμένο για αυτό το παιχνίδι, προερχόμενος μάλιστα από σούπερ εμφάνιση στη Λυων εναντίον της Asvel όπου έδωσε 29,70 fantasy points. Το timing λοιπόν ιδανικό για την επιλογή του και σε αυτή την αγωνιστική. Ο Wade Baldwin (14,6cr) αν και δεν είμαστε λάτρεις του στυλ παιχνιδιού του, ίσως αποτελεί μία “αναγκαία συνθήκη” για αυτή την αγωνιστική αφού είναι το πιο αξιόπιστο γκαρντ από την Τ2. Δυστυχώς το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας μας τα έχει κάνει μαντάρα και ενδεχομένως κάποιες προτάσεις να είναι τύπου αναγκαστικές, προκειμένου όπως προείπαμε να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ανάγκης στην αποφευκτέα περίπτωση που η πρώτη μέρα κυλήσει απογοητευτικά. Τέλος, ο φορμαρισμένος Andreas Obst (9,6cr) αντιμέτωπος με την χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης (Παρτιζάν) και όντας ο ίδιος σε δαιμονιώδη φόρμα, καταγράφοντας σχεδόν 20 FP μέσο όρο στα τελευταία του παιχνίδια, είναι μια πολύ καλή και φθηνή επιλογή για να πλαισιώσουμε την περιφέρεια μας.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή προπονητή, ο Δημήτρης Ιτούδης (8,10cr) φαίνεται σίγουρος, αλλά ακριβός, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται στο budget του κάθε ένα. Θυμίζουμε η πρωτοπόρος Χάποελ αντιμετωπίζει την εκ των ουραγών, Εφες. Για εξοικονόμηση πόρων (credits), μεγάλη ευκαιρία αποτελεί ο Svetislav Pesic (4,3cr) όπου εύκολα ή δύσκολα η ομάδα του Μονάχου αναμένεται να πάρει τη νίκη επί των “ασπρόμαυρων“ του Βελιγραδίου. ΥΓ: Για όποιον παίζει Eurocup fantasy (ναι, ασχολούμαστε κ με αυτό) το οποίο είναι κ πιο ιντριγκαδόρικο κατά τη γνώμη μας, ο Joe Thomasson του Πανιωνίου είναι μια πρώτης τάξεως “ουρανοκατέβατη” ευκαιρία σε πολύ χαμηλή τιμή (8,3cr).