Fantasyακές Επιλογές από Fast Eddie8!


Γεια σας λοιπόν φαντασιακοί χάστες και από μένα. Εγκαινιάζουμε τη γωνίτσα μας αυτή στο Tsilibet με ένα κείμενο-γνωριμία, πριν μπούμε στα “ενδότερα” του πιο εθιστικού real life strategy παιχνιδιού που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια με ολοένα μεγαλύτερη προβολή και δημοφιλία: το EuroLeague Fantasy.

Ονομάζομαι Δημήτρης Χειράκης (ακα FastEddie8) και για να φλεξάρω και λιγάκι είμαι ο περσινός νικητής του Ελληνικού Fantasy και τέταρτος στην παγκόσμια κατάταξη, ανάμεσα σε 500.000 συμμετέχοντες.

Είμαστε εντάξει με αυτό; Εντάξει είμαστε!

Παρότι η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει χειρότερα και από αυτή του Ντραγκόφσκι, η περσινή χρονιά ήταν πραγματικά ονειρική, όπου ό,τι “πιάναμε” γινόταν χρυσός!

Αυτό το αποτέλεσμα λοιπόν μου δίνει το θάρρος να το “παίξω” ειδήμων μύστης, μέσω των προτάσεων και των σκέψεων που θα καταθέτω σε εβδομαδιαία βάση γύρω από το επίσημο παιχνίδι της Ευρωλίγκας.

Η αρχική μου σκέψη είναι να προτείνω 3 παίκτες από κάθε θέση (guard, forward, center) – έναν ακριβό, έναν μεσαίο και έναν φθηνό – που θεωρώ πως μπορούν να ξεχωρίσουν κάθε αγωνιστική.
Φυσικά, δεν θα λείπει και η πρόταση για τον προπονητή της αγωνιστικής.

Η δική μου λογική-στρατηγική στο παιχνίδι στηρίχθηκε πέρυσι σε 3 βασικούς πυλώνες:

Α) Μηδενικό ρίσκο στον προπονητή
Δηλαδή, παίρνουμε ό,τι πιο σίγουρο υπάρχει, χωρίς να τσιγκουνευτούμε τα credits που πρέπει να διαθέσουμε για αυτόν.

Β) Μοίρασμα παικτών και από τις δύο (ή τρεις) μέρες του προγράμματος
Ώστε να υπάρχει εναλλακτική σε περίπτωση αστοχίας την πρώτη μέρα (το λεγόμενο Turn 1 και Turn 2, που λένε και στο χωριό μου).

Γ) Ισορροπημένη κατανομή των credits και έξυπνη διασπορά αυτών
Μοιρασμένα και απλωμένα και στις 10 διαθέσιμες επιλογές και όχι με το μοτίβο 3-4 ακριβοί superstars και όλοι οι υπόλοιποι από τα κάτω στρώματα.

Αυτές οι 3 “φαντασιακές αξίες” αποτέλεσαν τον δικό μου οδηγό, που με έφτασε μέχρι το Αμπού Ντάμπι και το Final Four, ώστε να δω από κοντά το πόσο αντιεμπορικό και δύσκολο μπορεί να γίνει ένα Final Four σε μια μη μπασκετική πόλη, μη βιώσιμη (λόγω θερμοκρασίας), αλλά κατά τα άλλα εξαιρετικά φιλική και φιλόξενη, παρόλο που η διαφορά στην κουλτούρα μας απέχει όσο και η απόσταση μεταξύ των δύο χωρών.

Καλώς σας βρήκα λοιπόν!

Μετά τον κουραστικό και αχρείαστο πρόλογο που δε διάβασε κανένας, ορμάω ως άλλος Μακίσικ στο αντίπαλο καλάθι για τις πρώτες μου επιλογές για την 9η αγωνιστική.

Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν παίκτες/κλόουν όλων των στρωμάτων, όπου με βάση τα διαθέσιμα credits μπορούν να γίνουν στοχευμένες επιλογές, σε συνδυασμό με τις σταθερές της κάθε ομάδας. Όπου “σταθερές”, βάλτε παίκτες με τους οποίους δεν θα ασχοληθούμε (δεν θα ανακαλύψουμε εμείς την Αμερική) και είναι ακούνητοι από τις περισσότερες ομάδες (Vezenkov, Moneke, Petrusev, Nwora, Nunn).

Center
Η σταθερότητα του Moises Wright στις υψηλές πτήσεις μάς οδηγεί στην επιλογή του, παρόλο που τα 12,4 credits δεν είναι λίγα. Απλά, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στη θέση αυτή. Ακούσαμε πως έχει ένα θεματάκι με μικροτραυματισμό αλλά μάλλον από τα σερί αδιανόητα παιχνίδια του, έχει ματώσει στο ριπαπά.

Ο Motiejunas, με τα 7,7 credits και την “αφανισμένη” από τραυματισμούς front line του ΠΑΟ, είναι κι αυτή μια ελκυστική και φθηνή περίπτωση.

Forwards
Δύο παίκτες του ΠΑΟ: ο ακριβός ηθοποιός του Βάζελου Juancho (13,8) και ο προσιτός αλλά ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο Μήτογλου (8,2) θα μοιραστούν για αρκετή ώρα τις δύο θέσεις των ψηλών της ομάδας τους και, παρόλο το δύσκολο παιχνίδι στην Stark Arena, έχουν αρκετές πιθανότητες για υψηλό P.I.R.

Εκτός αυτών των δύο, ο Luwawu-Cabarrot (11,3), με τη breakout season που κάνει και το βατό ματσάρισμα απέναντι στους forwards της Virtus, είναι μια καλή αλλά ακριβή περίπτωση.

Davidovac (4,9) και Ricci (5,5) είναι οι προτάσεις μας για φθηνές επιλογές σε αυτή τη θέση. Ειδικά ο Ιταλός ξεχασμένος από το χρόνο έχει βρει χώρο στο rotation του Μεσίνα και, στο ανοιχτό παιχνίδι με την Εφές, σίγουρα θα μας δώσει πραγματάκια.

Guards
Ο τρελό-Hifi της Παρί και το μπάσκετ αλάνας που παίζει είναι η πρώτη μας επιλογή, καθώς και η Bayern δε φημίζεται για την περιφερειακή της άμυνα. Το αντίθετο θα έλεγα. 
Hifi δαγκωτό, λοιπόν, με την ευχή να μην τον πιάσει η αυτοκαταστροφική του απόδοση και μας οδηγήσει απευθείας στο γκρεμό και τα αμέτρητα καντήλια.
Για πιο προσιτή και καλή λύση υπάρχει ο Quinn Ellis της Αρμάνι, με τα 7,1 credits, καθώς ο Αμερικανός παίζει σταθερά κοντά στα 25 λεπτά με μέσο όρο κοντά στους 12 βαθμούς αξιολόγησης τα τελευταία 5 παιχνίδια.


Τέλος, ο Atamna της Asvel είναι μια must επιλογή από τον πυθμένα της λίστας (4,1 credits), καθώς ο 18χρονος αρχίζει σιγά σιγά να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, εκμεταλλευόμενος και τον τραυματισμό του legend Ντε Κολο.

Ενδεικτικά, ο μικρός είχε το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο γαλλικό πρωτάθλημα, 18 πόντους σε 23 λεπτά και 14 στον δείκτη αξιολόγησης. Not bad για παίκτη με τόσο χαμηλή αξία.

Coach
Σε ό,τι αφορά την επιλογή του προπονητή, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως ο Σάρας, με την χαμηλή του τιμή (6,8) και τον αντίπαλο που παίζει (Asvel), καθώς επίσης και το γεγονός ότι η Φενέρ παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο, είναι ένα από τα πιο εύκολα picks της χρονιάς.

Μέχρι ο Μπόλντγουιν θυμίσει Λαρεντζάκη και ο Μπιμπέροβιτς ξεκινήσει τα τούβλα για να πατώσουμε!