in

Football Idols: Νόνι Λίμα, ο πιστός «στρατιώτης» του Πανιωνίου

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και συγκεκριμένα το 1976, έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα ένας ποδοσφαιριστής που με τον ερχομό του ανάγκασε όλο τον φίλαθλο κόσμο να ψάξει στον παγκόσμιο χάρτη να βρει την χώρα καταγωγής του.

Μπορεί ο Νόνι Λίμα (περί ου ο λόγος) να διέθετε πορτογαλικό διαβατήριο, αλλά η πατρίδα του είναι τα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου ή Κάπο Βέρντε, όπως είναι και η διεθνής ονομασία τους. Ο 20χρονος τότε Νόνι Λίμα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τελικά εδώ θα ζούσε περισσότερα χρόνια, απ’ ότι στην γενέτειρά του. Δεν περίμενε ότι θα γίνει ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ξένους παίκτες, αλλά και ο τρίτος της σχετικής λίστας ξένος ποδοσφαιριστής (πίσω από Βαζέχα και Τζόρτζεβιτς) με τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα μιας ομάδας, του Πανιωνίου συγκεκριμένα.

Στο σημερινό επεισόδιο των «Football Idols by Stoiximan» ο Λίμα θυμάται πως βρέθηκε στη χώρα μας, πώς έφτασε στο σημείο να γίνει Έλληνας, υπηρετώντας μάλιστα δύο θητείες στον ελληνικό στρατό. Μοιράζεται το παράπονό του γιατί δεν κατάφερε ν’ αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, αλλά και την ιστορία για το σοβαρό τραυματισμό που του ανέκοψε την καριέρα. Κυρίως όμως, μιλάει με θέρμη για την πατρίδα που τον αγκάλιασε και πλέον είναι όλη του η ζωή, την Νέα Σμύρνη.

Ξαφνικίτιδα: Στη Ρίο Άβε ο Βρουσάι

Ματσάρα στο Πριγκιπάτο με το σκορ να πηγαίνει στο Θεό για ακόμα μια φορά