in

Up The Hammers: Η φετινή τσαμπιολιγκάτη West Ham κάνει περήφανους τους Ιron Maiden

Επειδή τα πράγματα το 2021 συνεχίζουν να εξελίσσονται το ίδιο ότιναναι όσο τα αφήσαμε το 2020 η Γούεστ Χαμ είναι αυτή την στιγμή 4η στην Πρέμιερ Λιγκ, πάνω από την Τσέλσι (που έριξε ένα σωρό λεφτά στις μεταγραφές), αρκετά πιο πάνω από τη Λίβερπουλ, πολύ πολύ πιο πάνω από την Τότεναμ και την Άρσεναλ. Σκεφτείτε ότι αυτή την στιγμη στη Bwin αυτή τη στιγμή πληρώνει 5.50 το να καταφέρει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οπότε είπαμε να κάνουμε ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στα Σφυριά (φωνή Γιάννη Αργυρίου). Αλλά πριν από οτιδήποτε άλλο ας ακούσουμε τον ύμνο της ομάδας με το παρανοϊκό όνομα για να επιλεγεί για ύμνος ομάδας “Ι’m forever blowing bubbles”.

Έχει όντως καλή ομάδα;

Πολύ καλή δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα έχει καλή παράξενη ομάδα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως πρώτος σκόρερ της είναι ο Τόμας Σούτσεκ. Ο Τσέχος χαφ είναι αυτό που πια λέμε box-to-box δεν είναι ιδιαίτερα, γρήγορος, είναι ψηλός, ξέρει πολύ περισσότερη μπάλα από ό,τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως και πολύ αποτελεσματικός με κεφάλι και γενικότερη αίσθηση του που θα πάει η μπάλα στις στημένες φάσεις. Είναι δηλαδή ένας λιγότερο fancy Φελαϊνί (αφού δεν έχει αφάνα) τις καλές εποχές του Φελαϊνι. Φέτος έχει σκοράρει 8 γκολ και επίσης έχει κερδίσει άπειρες μονομαχίες και πρώτες μπάλες στο κέντρο του γηπέδου σε ένα πρωτάθλημα που αυτά μετράνε και εκτιμώνται πολύ περισσότερο από άλλου.

Εδώ και περίπου έναν μήνα στο ρόστερ της ομάδας ανήκει και ο Τζέσε Λίνγκαρντ, δανεικός από τη Γιουνάιτεντ. Ε σε αυτά τα 4 ματς που έχει παίξει, τα οποία σε μεγάλο βαθμό άλλαξαν την τύχη της Γουεστ Χαμ στη βαθμολογία, έχει βάλει 3 γκολ και έχει κάνει γενικά ωραία πράγματα.

Η περίπτωση Λίνγκαρντ είναι μάλλον γενικότερα ενδεικτική του ρόστερ της σημερινής Γουεστ Χαμ. Παίκτες που θεωρήθηκαν κάποτε μεγάλα ταλέντα, δεν έγιναν ποτέ παικταράδες, αλλά δεν ήταν και για πέταμα και στη Γουεστ Χαμ βρίσκουν την ευκαιρία της ζωής τους. Τέτοιες περίπτωση είναι και ο σέντερ φορ Μίκαιλ Αντόνιο με 6 γκολ φέτος, ο οποίος πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως σκέφτεται να θυμηθεί πως είναι τζαμαϊκανής καταγωγής για να έχει τη δυνατότητα να παίξει στο Μουντιάλ του χρόνου.

Έχει ξαναπαίξει ποτέ Τσουλού η Γουεστ Χαμ;

XAXAXA. Tο πιο κοντινό που έχει φτάσει σε κάτι τέτοιο, που δεν είναι καθόλου κοντινό δηλαδή, είναι τη σεζόν 1985-86 όταν είχε πάρει την 3η θέση του πρωταθλήματος. Ε κάνοντας την farfetched αναλογία λέμε πως σήμερα με αυτή την θέση θα είχε βγει Τσουλου.

Άρα ποιες είναι οι μεγαλύτερες διακρίσεις της ;

Έχει κατακτήσει 3 Κύπελλα, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων (το 1965) έχει κάτι παρουσίες σε τελικούς Λιγκ Καπ αλλά μάλλον η μεγαλύτερη επιτυχία της δεν είναι ακριβώς δική της επιτυχία.

Aυτό είναι το γλυπτό που βρίσκεται κοντά στο παλιό γήπεδο της Γουεστ Χαμ κα αποτυπώνει μία από τις κλασικές σκηνές των πανηγυρισμών μετά τον τελικό του Μουντιάλ του 1966, τον μοναδικό τίτλος της Αγγλίας.

Από αριστερά προς δεξιά (φωνή κάποιου από την ΕΡΤ) βλέπουμε Μάρτιν Πίτερς (1 γκολ στον τελικό), Τζεφ Χαρστ (3 γκολ στον τελικό), Μπόμπι Μουρ (αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας) και κάποιον άλλον. Καταλαβαίνεται που το πάμε ε;

Όλοι οι σκόρερ της Αγγλίας στον τελικό και ο αρχηγός της Εθνικής που η έννοια του αρχηγού είναι πιο σημαντική από οπουδήποτε αλλού ήταν παίκτες της Γουεστ Χαμ.

Περιέργως, ούτε αυτοί οι θρύλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου, ούτε νεότεροι παίκτες της που έγιναν σταρ( Λάμπαρντ, Ρίο Φέρντιναντ κλπ) δεν είναι οι διασημότεροι άνθρωποι που έχουν φορέσει τη φανέλα της.

Φυσικά και ο Στιβ ο Χάρις θα είναι WEST HAM

Oπότε εμείς θα κλείσουμε αυτό το αφιέρωμα στη West Ham με τις υπέροχες μελωδίεςς των Iron Maden (metal φωνή Αλέξη Κωστάλα) και φυσικά θα παίξουμε. Α και θα την ποντάρουμε και να μη χάσει το Σάββατο από τη Σίτι που στη bwin έχει υψηλες αποδόσεις στην Πρέμιερ Λιγκ.

Oι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Η φανέλα με το “10”

Το δις εξαμαρτείν