in

ΤSILI ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 6 ομαδάρες που φέτος αγωνίζονται στην Α’ Αγγλίας (δηλαδή στην 3η κατηγορία)

ΓΤΧΤ με το πως ονομάζουν τις κατηγορίες

Το ΣΚ που ξεκίνησε προσφέρεται για σκάψιμο στα αρχεία, βιντεάκια στο YouTube, αυνανισμό και αν πρέπει οπωσδήποτε να δείτε και να ποντάρετε σε μπάλα μην καταφύγετε στις εθνικές και το Nations League, το τελευταίο στάδιο της ανθρώπινης ύπαρξης. Έχει ωραιότατη Α’ Αγγλίας σήμερα (δηλαδή 3η κατηγορία ΓΤΧΤ) να παίξετε στη Stoiximan και στο Tsilibet παρουσιάζουμε μερικές από τις ομάδες που φέτος παίζουν εκεί και κάποτε (παλιά ή λιγότερο παλιά ) ήταν στο πάνω ράφι και δεν ντρεπόσουν να πεις σε άνθρωπο που δεν ασχολείται πως τις πόνταρες στο στοίχημα. (Ξεχάσαμε τη Μίλγουολ μη βαράτε)

Μπλάκπουλ

(Διαβάστε όλη την παράγραφο με φωνή Χρίστου Σωτηρακόπουλου. Αυτά που θα γράψουμε δεν τα έχουνε ζήσει ούτε μύστες ούτε boomers μύστες ίσως τα έχουν ακούσει οι γονείς των boomer μυστών). Η Μπλάκπουλ κάποτε ήταν από τις κορυφαίες ομάδες στην Αγγλία, έχοντας της δεκαετία του 1950 αρκετά πλασαρίσματα στις κορυφαίες θέσεις της Πρώτης Κατηγορίας (πού τότε ήταν όντως η πρώτη κατηγορία).

Επίσης το 1953 πήρε το Κύπελλο, σε εποχές που το Κύπελλο μέτραγε πάρα πάρα πολύ και σε χαιρετούσαν με προσοχές οι γείτονες σου έστω και αν ήσουν παρκαδόρος στο γήπεδο της ομάδας που το σήκωσε. Αλλά βασικά (και εδώ σίγουρα θέλει φωνή Χρήστου Σωτηρακόπουλου) ήταν η ομάδα του Σερ Στάνλεϊ Μάθιους του πρώτου θρύλου του αγγλικού ποδοσφαίρου και του πρώτου κατόχου της Χρυσής Μπάλας. Για να γίνει σαφές πόσο θρύλος ήταν και πόσο παλιά γίναν όλα αυτά ο Μάθιους ήταν ο πρώτος και ο μόνος ποδοσφαιριστής που έγινε Σερ ενώ ακόμα ήταν εν ενεργεία παίκτης.

Φυσικά όμως όλοι την μάθαμε καλά όταν το 2010-11 η αρμάδα του αιώνιου μεσήλικα, Τσάρλι Άνταμ ανέβηκε για μιά χρονιά στην Premier League.

Σάντερλαντ

Οκ, η Σάντερλαντ δεν θέλει φοβερές συστάσεις, έως σχετικά πρόσφατα ήταν ομάδα Πρέμιερ Λιγκ. Επίσης έχει πέντε πρωταθλήματα (όλα πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πολέμο). Αλλά μάλλον το πιο γνωστό της επίτευγμα είναι πως βρίσκεται στην 3η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου εξαιτίας της σεζόν που έχει καταγραφεί στο ντοκιμαντέρ του Netflix “Sunderland Till I die”. Η ομάδα είχε υποβιβαστεί από την Πρέμιερ Λιγκ στην Τσάμπιονσιμπ, οι ιθύνοντες της πίστευαν πως θα ανέβει αέρα, είπαν να δώσουν άδεια στο Netflix να κινηματογραφήσει όλη τη σεζόν, ε τελικά η Σάντερλαντ υποβιβάστηκε. Όλα αυτά βέβαια οι Έλληνες τα έκαναν πρώτοι και καλύτεροι το 1994.

Πόρτσμουθ

H Πόρτσμουθ έχει κατακτήσει ένα νταμπλ, τη σεζόν 1948-1949. Αλλά βασικά εμείς αγαπάμε Πόρτσμουθ γιατί τη δεκαετία του 2000 όταν είχε επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν η ομάδα που για ένα διάστημα είχε τεχνικό διευθυντή Βέλιμιρ Ζάετς, αμυντικό χαφ Γιώργο Σκοπελίτη και τερματοφύλακα Κώστα Χαλκιά. Eιδικά ο Χαλκιάς έχει μείνει αξέχαστός στην Πρέμιερ Λιγκ καθώς κατά καιρούς μπαίνει σε αφιερώματα όπως αυτό:

Oι αργές κινήσεις του και τα υπερβολικά κοντά χέρια για τόσο ψηλό άνθρωπο δεν τον εμπόδισαν να αποκτήσει το προσωνύμιο «ο πρωταθλητής του κεμπάμπ», από τον προπονητή του μάλιστα. Τι αναφέρει για τον Κonstantinos το αφιέρωμα του Four Four Two:

For a goalkeeper, it’s not a great look when your performances have your manager dipping into his pocket to sign Sander Westerveld in a bid to instate some level-headedness to the position. Unfortunately for Chalkias, that’s exactly what happened during his brief stint at Portsmouth in the mid-noughties, signed presumably in the hope that he might bring his lucky charm from Greece’s underdog triumph at Euro 2004 – albeit as backup keeper – to the south coast.

It didn’t quite work out that way: five appearances, four defeats and 11 goals conceded saw him lose his place to Jamie Ashdown. “Champion goalkeeper? Champion of the kebab shop, maybe,” recalled Harry Redknapp with typical hilarity

Δεν φταίει φοβερά εδώ ο Κώστας αλλά δεν βρήκαμε κάτι καλύτερο

Ίπσουϊτς

Η Ίπσουϊτς έχει χρόνια να εμφανιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά έχει υπάρξει ομαδάρα με ένα πρωτάθλημα στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και ένα Κύπελλο και ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ σχεδόν 20 χρόνια αργότερα. Δεν ξέρουμε αν πρέπει να πούμε πως είναι η Λάρισα της Αγγλίας (για τον προφανή λόγο, το σήμα της) ή ο Άρης της Αγγλίας καθώς συνεχίζει να είναι αήττητη σε όλες τους εντός έδρας αγώνες της για τις ευρωπαϊκες διοργανώσεις ( 31 ματς)

Χαλ Σίτι

Η Χαλ δεν έχει υπάρξει ομαδάρα ακριβώς, αλλά την περίοδο 2008-2017 , δηλαδή πρόσφατα έζησε την καλύτερη περίοδο της ιστορία της με συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και έναν τελικό Κυπέλλου. Ε μετά άλλαξε ξανά η ιδιοκτησία της, τα γκαφρά στέρεψαν και επέστρεψε στην Α’ Αγγλίας (την τρίτη κατηγορία δηλαδή) όπου μάλλον ιστορικά είναι πιο ταιριαστή.

Γουίγκαν Αθλέτικ

Γούιγκαν 2013

Ούτε η Γουίγκαν έχει υπάρξει ομάδαρα ακριβώς αλλά έχει ένα σχετικά πρόσφατο κατόρθωμα που θα κάνει τους Λάτρεις της Στατιστικής να ΧΥΝ ΧΥΝ ΧΥΝ. Το 2005 η Γούιγκαν κέρδισε την πρώτη και μοναδική της άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Βρετανικού ποδοσφαίρου. Το 2013 η Γούιγκαν κατέκτησε το πρώτο και μοναδικό της Κύπελλο Αγγλίας και πέτυχε τον πρώτο και μοναδικό της υποβιβασμό από την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

 Και αφού τα καταφέρατε και φτάσατε στο τέλος αυτού του άρθρου μπορείτε να δείτε και τα άπειρα στοιχηματάκια για την Α’ Αγγλίας  στη Stoiximan.

21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA | Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ | Συχνή συμμετοχή: Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας

Τα Tips του Σαββάτου

H Basket League κατεβαίνει με βασικό πεντάρι την Stoiximan – Ελπίζουμε να θυμηθούμε 90s μπάσκετ