in , ,

Ευκαιρία για το πρώτο

Elena Rybakina-Aryna Sabalenka:

Sabalenka to win & Over 22.5 Games @3.30 Novibet

Καλημέρα από Gkavmanjr. Ο Τσιτσιπάς στην αναμέτρηση με τον Khachanov ήταν όπως προβλέψαμε εξαιρετικός με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τον αγώνα με 2-0 σετ. Στο τρίτο σετ λύγισε στο τέλος και δεν κατάφερε να το κλείσει με αποτέλεσμα να το χάσει στο tie-break, ενώ στο τέταρτο από νωρίς σημείωσε ένα break και καθάρισε τον αγώνα. Επιβεβαίωσε το over 76.5% κερδισμένων πόντων πρώτο σερβίς, καθώς και το -1.5 handicap set, παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Australian Open. Άλλο ένα ταμείο και προχωράμε στα σημερινά. 

Σήμερα το πρωί θα διεξαχθεί ο τελικός του Australian Open μεταξύ Elena Rybakina και Aryna Sabalenka για τις γυναίκες. Οι δύο παίκτριες έχουν συναντηθεί έως τώρα τρεις φορές στην καριέρα τους με την Sabalenka να είναι η νικήτρια και στις 3 αυτές φορές. Και οι τρεις αναμετρήσεις κρίθηκαν στα 3 σετ με την Aryna να παίρνει το πρώτο σετ, να χάνει το δεύτερο και να κλείνει τον αγώνα στο τρίτο. Πέρα από την πρώτη αναμέτρηση των παικτριών που κρίθηκε στα 23 games τα υπόλοιπα παιχνίδια για να κριθεί το αποτέλεσμα χρειάστηκαν 28 και 29 games αντίστοιχα, πράγμα που μας δείχνει ότι το επίπεδό τους είναι πολύ κοντινό. Πάμε να δούμε λίγο αναλυτικότερα τις παίκτριες. 

Αρχικά η Sabalenka βρίσκεται στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Έφτασε στον τελικό χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ κυριαρχώντας σε όλες έως τώρα αναμετρήσεις. Είναι μία πολύ ολοκληρωμένη παίκτρια με καλές τοποθετήσεις στο court, δυνατά και αποτελεσματικά χτυπήματα και πολύ καλό σερβίς. Έχει καταφέρει να σώσει πολλά break points των αντιπάλων της στο τουρνουά ενώ αντίστοιχα η ίδια πιέζει τα games με αποτέλεσμα να σημειώνει breaks και να κλείνει τα σετ εύκολα. 

Από την άλλη η Rybakina η οποία βρίσκεται στο νούμερο 25 της παγκόσμιας κατάταξης. Και αυτή έχει σημειώσει εξαιρετική πορεία στο τουρνουά χάνοντας μόλις ένα σετ για να φτάσει μέχρι τον τελικό. Σερβίρει με επιτυχία 80% στο πρώτο σερβίς της δείχνοντας ασταμάτητη αν δεν σημειώσει fault. Το μειονέκτημα της είναι οι τοποθετήσεις το court και κάποιες φορές δείχνει αργή.

Το σημερινό προγνωστικό είναι:
Elena Rybakina-Aryna Sabalenka: Sabalenka to win & Over 22.5 Games @3.30 Novibet


Θεωρώ πως το εξαιρετικό forehand της Aryna και τα εκπληκτικά νούμερα που γράφει στο δεύτερο σερβίς της είναι αρκετά για να σηκώσει το τρόπαιο, όμως η Elena είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος που θα καταφέρει να κοντράρει και να διεκδικήσει τον τίτλο. 

In Sabalenka we trust & vamos για ταμείο! 

Gkavmanjr out!

Derby του Γαλλικού Νότου!

Αγώνας με φόντο την οχτάδα στην Γαλλία