in , ,

Μια μπάλα μόνος του!

Euroleague : Olympiakos – Maccabi
Wade Baldwin over 1.5 3pt @1.80 Stoiximan

Ο Ταβάρες ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι έχοντας 15 PR στο ημίχρονο , στο δεύτερο όμως δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου και έτσι το μόνο που κατάφερε ήτα να μαζέψει άλλα δύο ριμπάουντ. Γιουλ και Μούσα αλλά και ο Ντεκ ήταν αυτοί που πήραν όλες τις επιθέσεις εκμεταλλευόμενοι την καλή κατάσταση που βρέθηκαν μέσα στο ματς και έτσι ο Ταβάρες έκανε cardio . Προχωράμε!

Σήμερα θα πάμε προς Φάληρο μεριά εκεί που ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μακάμπι σε ένα ματς όπου η κομβική απουσία του Λορέτζο Μπράουν θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Εξ’άλλου η Μακάμπι εκτός έδρας δεν πατάει και τόσο καλά μετρώντας μόλις δύο νίκες σε 10 ματς. Οι ερυθρόλευκοι μετά την εμφατική νίκη τους απέναντι στην Ρεάλ θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα ώστε να παραμείνουν ακόμα μια αγωνιστική στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η λογική λέει πως θα τα καταφέρει αν δεν κάνει πάλι την εμφάνιση του αυτό το black out που έπαθε σε 4-5 ματς φέτος και από άνετες νίκες κατάφερε να χάσει . Ο μόνος που ευννοείται από την απουσία του Μπράουν είναι το δίχως άλλο ο Μπόλγουιν. Ο οποίος είδε τα λεπτά του στο παρκέ να εκτοξεύονται πάνω από τα 30 όπως επίσης και οι προσπάθειες του.

To σημείο που επιλέγω απ΄το ματς είναι το over 1.5 3pt του Wade Baldwin σε απόδοση 1.80 της Stoiximan.

Ο Αμερικάνος playmaker είναι πλέον η πρώτη επιλογή στην επίθεση καθώς ή μπάλα βρίσκεται συνεχώς στα χέρια του και είναι αυτός που αποφασίζει για την έκβαση της επίθεσης. Χαρακτηριστικό είναι πως με τον Λορέντζο στην 5άδα ο Wade εκτελούσε κατά μέσο όρο 12-15 σουτ ανά ματς , ενώ στα 3 παιχνίδια που λείπει με τραυματισμό, οι προσπάθειες του εκτοξεύτηκαν στις 20+. Σουτάρει συνήθως 6-9 τρίποντα ανά αγώνα και ο ρυθμός που παίζει η Μακάμπι είναι αρκετά ευννοϊκός για αυτόν. Ο φετινός Ολυμπιακός όπως έχουμε δει σχεδόν σε όλα τα φετινά του ματς έχει ανεβάσει κατά πολύ τον μέσο όρο κατοχών πράγμα που σημαίνει πως θα δούμε ένα ανοιχτό shoot around παιχνίδι με τρίποντα εκατέρωθεν. Η ομάδα του Μπαρτζώκα βρίσκεται στο top-5 σε επιτρεπόμενα τρίποντα μαζί με Μπασκόνια – Εφές – Παναθηναϊκό και Μονακό, ιδανική δηλαδή συνθήκη για το spot μας , αν συνυπολογήσουμε πως και η Μακάμπι με τη σειρά της εκτελεί σχεδόν 29 3pt per game , με το αρκετά θετικό 34%. Συγκρίνοντας λοιπόν τους αριθμούς του Baldwin με όλης της ομάδας καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο guard των Ισραηλινών σουτάρει κάτι παραπάνω από το 1/4 των τριπόντων της ομάδας.

Για το μαρκάρισμά του θα επιστρατευτεί ο Γουόκαπ ο οποίος έχει το σώμα και τα πόδια να τον ακολουθήσει στα drives που συχνά πυκνά δοκιμάζει , στέλνοντας τον πάνω στη βοήθεια όπου συνήθως είναι ένας εκ των Φαλ ή Παπανικολάου. Ο χρόνος που θα έχει ο Bald για να το διαβάσει αυτό και να αρχίσει να σουτάρει απ΄την περιφέρεια είναι υπέρ αρκετός καθώς αναμένεται να παίξει 30+λεπτά. Για να πληρωθούμε λοιπόν ψάχνουμε αυτό το 28%-30% που σουτάρει όλη τη σεζόν και νομίζω πως θα το βρούμε. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την ευστοχία του σημερινού παιχταρά μας μπορούν να ποντάρουν 0.3 units στα 3+ 3pt σε απόδοση 3.10 και 0.1 units στα 4+ 3pt σε απόδοση 6.30. Ας ελπίσουμε να το δει σαν revenge game λόγω του ισχνού πέρασμά του απ΄τους ερυθρόλευκους και να μας αποζημιώσει με μια monster performance.

Για αναλύσεις και πολύ μπασκετοκουβέντα κάνε join στον server του Tsili Praktoreio πατώντας εδώ: https://discord.gg/Rmmszvw4PM

Εκδίκηση για την 4άρα από την Χάιφα παίρνει ο Γαύρος, νικά την Τελ Αβίβ & μένει 1ος

The glue guy!