in , ,

Και η παράδοση συνεχίζεται

Stefanos Tsitsipas-Jannik Sinner:

-1.5 Handicap Set Stefanos Tsitsipas @1.82

Καλησπέρα από Gkavmanjr. Η αναμέτρηση μεταξύ Tiafoe και Khachanov εξελίχθηκε διαφορετικά από ότι περίμενα, με τον Ρώσο να κερδίζει τα πρώτα δύο σετ. Στο τρίτο σετ ο Frances έδειξε σφυγμό, και στο τέταρτο έφτασε να έχει 5 set points στο tie-break τα οποία δυστυχώς δεν αξιοποίησε και ολοκληρώθηκε ο αγώνας με τον Karen να φεύγει νικητής με σκορ 3-1 σετ. Δεν σταματάμε, προχωράμε στα σημερινά! 

Σήμερα τα ξημερώματα ξεκινάει η φάση των 16 στο Australian Open, με πολλά μεγάλα ονόματα να αποκλείονται καθημερινά (βλέπε Daniil Medvedev). Θα σταθώ στην αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Jannik Sinner. 

Θα είναι η πέμπτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο παικτών με τον Στέφανο να προηγείται με 4-1 στις νίκες. Στην φάση των προημιτελικών του Australian Open 2022 συναντήθηκαν και πάλι με τον Στέφανο να είναι dominant από το πρώτο σετ και να τον κερδίζει με 3-0 σετ χάνοντας μόλις 9 games σε όλη την αναμέτρηση (χρειάστηκε 4 break για να το πετύχει αυτό και φυσικά δεν δέχτηκε κανένα). Όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις δόθηκαν σε χωμάτινη επιφάνεια με τον Sinner να καταφέρνει να παίρνει μια νίκη και να χάνει με κατεβασμένα χέρια σε όλες τις υπόλοιπες. Πάμε να δούμε λίγο αναλυτικότερα τους παίκτες. 

Αρχικά ο Στέφανος βρίσκεται στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης. Βρίσκεται σε απίστευτη φόρμα έχοντας 10 συνεχόμενες νίκες. Ήρθε στην Αυστραλία με έναν και μοναδικό στόχο, την κατάκτηση του τουρνουά και αυτό αποδεικνύεται από την μέχρι τώρα επίδοσή του στους αγώνες. Έχει καταφέρει να κερδίσει 3 αγώνες χωρίς να χάσει σετ, νικώντας τους Halys, Hijikata και Griekspoor. Όλα ξεκινούν από την αποτελεσματικότητα του σερβίς του αφού και στα τρία ματς κυμαίνεται με ποσοστό πόντων πρώτου σερβίς γύρω στο 80% ή και περισσότερο. 

Από την άλλη ο Sinner ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 16 της παγκόσμιας κατάταξης. Έχει 5 νίκες στους τελευταίους 8 αγώνες. Η τελευταία του ήττα προήλθε στην Αδελαΐδα από τον πολύ φορμαρισμένο Sebastian Korda. Για να φτάσει στην φάση των 16 απέκλεισε τους Kyle Edmund, Martin Fucsovics και Martin Etcheverry. Στην τελευταία του αναμέτρηση κόντρα στον Fucsovics έχασε τα πρώτα δύο σετ με σκορ 6-4 και 6-4 και κατάφερε να ολοκληρώσει μια πολύ εντυπωσιακή ανατροπή χάνοντας 3 games στα 3 νικητήρια σετ του. Σερβίρει αρκετά καλά και διαθέτει δυνατά χτυπήματα που πιέζουν τους αντιπάλους του και τον οδηγούν στο να κερδίζει πόντους. Έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία στον αγώνα με τον Στέφανο πραγματοποιώντας μια τέτοια ανατροπή. 

Το σημερινό προγνωστικό είναι:
Stefanos Tsitsipas-Jannik Sinner: -1.5 Handicap Set Stefanos Tsitsipas @1.82

Θεωρώ πως ο Έλληνας τενίστας δεν θα ζοριστεί ιδιαίτερα να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open. Σε όσους αγώνες έχει κερδίσει τον Ιταλό το έκανε χωρίς να χάσει σετ και πιστεύω πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και σήμερα. Διαλέγω το νικητής αγώνα Τσιτσιπάς και under 4.5 set για μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς πιστεύω ότι ο Στέφανος θα πάρει εύκολα την πρόκριση στον προημιτελικό! 

In Tsitsipas we trust & vamos για ταμείο! 

Gkavmanjr out! 

Θα “μιλήσουν” οι έδρες!

Eπιτέλους, De Klassieker!