in , ,

Αρνητής ήττας ο Medvedev, εύκολη κατάκτηση τίτλου στο Indian Wells

Daniil Medvedev to win ATP Indian Wells @2.20 Pamestoixima

Καλημέρα από Gkavmanjr. Ο χθεσινός αγώνας μεταξύ Carlos Alcaraz και Felix Auger Aliassime έληξε στα 2 σετ υπέρ του Ισπανού και με σκορ 6-4,6-4 με αποτέλεσμα να χαλάσει για ένα game το θετικό σερί ταμείων. Προχωράμε στα σημερινά λοιπόν. 

Πλησιάζουμε στο τέλος του ATP Indian Wells με τους 4 Finalists να είναι οι Frances Tiafoe, Daniil Medvedev, Jannik Sinner και Carlos Alcaraz. Τα δύο match-up των προημιτελικών θα είναι τα «Tiafoe-Medvedev» και «Alcaraz-Sinner». 

Ο Medvedev βρίσκεται στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης και σύντομα θα ανεβεί ακόμα πιο ψηλά στο βαθμολογικό βάθρο. Έφτασε στα ημιτελικά του συγκεκριμένου τουρνουά κερδίζοντας τους Nakashima, Ivashka, Zverev και Fokina. Πέραν του Γερμανού που κατάφερε να αντιμετωπίσει την Ρωσική αρκούδα στα ίσα καταφέρνοντας να τον οδηγήσει στα 38 games για να τον κερδίσει, οι υπόλοιποι τρεις αγώνες ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα για τον Daniil που προκρίθηκε χωρίς να απειληθεί. 

Στα ημιτελικά έχει να αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe που στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε ATP ή Grand Slams ο Medvedev προηγείται με 4-0 στις νίκες. Ο Αμερικανός έχει καταφέρει να κλέψει μόνο ένα σετ από τον αντίπαλό του στο Αυστραλιανό Όπεν. Όλοι οι υπόλοιποι αγώνες έχουν λήξει σε straight sets και χωρίς tie-break, αφού ο Daniil όταν βρίσκεται με τον συγκεκριμένο αντίπαλο είναι πολύ dominant. Θεωρώ πως ο σημερινός αγώνας θα είναι και πάλι εύκολος για τον Ρώσο ο οποίος θα πάρει μια εύκολη νίκη στα 2 σετ κόντρα στον «γηπεδούχο» Tiafoe.

Από εκεί και έπειτα αναλόγως την κατάληξη του άλλου ημιτελικού θα εξαρτηθεί και η διασταύρωση του Medvedev. 

Medvedev και Sinner είναι δύο γνώριμοι αντίπαλοι, αφού έχουν αγωνιστεί 5 φορές σε hard court. Η κατάληξή τους δεν ήταν και η καλύτερη για τον Ιταλό ο οποίος έχει χάσει όλους τους αγώνες (2 σε straight sets και 3 στα τρία σετ) , ενώ από τα 10 σετ που έχει χάσει από τον Ρώσο έχει καταφέρει να κοντράρει μόνο το ένα. Ο Medvedev έχει βρει απόλυτα τα κουμπιά του Sinner με αποτέλεσμα να μην του έχει επιτρέψει ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα στους μεταξύ τους αγώνες, πράγμα που δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει αν βρεθούν στην τελική φάση. 

Από την άλλη Alcaraz και Medvedev έχουν βρεθεί μια φορά μόνο στο χόρτο με τον Ρώσο και πάλι να παίρνει την νίκη με 3-0 σετ με πολύ μεγάλη άνεση 6-4,6-1,6-2. Αν και ο Ισπανός βρίσκεται σε εξωφρενική φόρμα, πιστεύω ότι κόντρα στην άμυνα του Ρώσου δεν θα έχει την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Ο Daniil είναι ένας εξαιρετικός receiver, και πιέζοντας όλα τα game των αντιπάλων του καταλήγει να παίρνει εύκολες νίκες. Ο Alcaraz θεωρώ πως δεν θα έχει την αρμόζουσα υπομονή ώστε να καταφέρει να επιβάλλει τον ρυθμό του στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα σε περίπτωση που τελικά είναι αυτοί οι δύο Finalist, ο Medvedev να στεφθεί πρωταθλητής. 

Η πρόβλεψη για το τουρνουά είναι:
Daniil Medvedev to win ATP Indian Wells @2.20 Pamestoixima

In Medvedev we trust & vamos για ταμείο! 

Gkavmanjr out!

Επιστρέφει στις νίκες ο Σάρας,πάει στο σπίτι του ο Ερυθρός

Ξεμένει από ανάσες ο Kendly, ποδαρικό με διπλασιασμό ο Paulo