in ,

League of the Day: Πανδαισία αγώνων


Οκτώ ματς στο ασφυκτικά γεμάτο σαββατιάτικο πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ, ξεχωρίζει αγωνιστικά το Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ, στοιχηματικά προκύπτουν αρκετές ευκαιρίες.

(14:30) ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Ένα γκολ του Ντόσον (με το πάνω μέρος του χεριού που πλέον δε θεωρείται παράβαση) από κόρνερ στο 91’ γλίτωσε τη Γουέστ Χαμ από μια ήττα στο Λέστερ (2-2). Μέτρια συνολικά η εικόνα της, με εξαίρεση τον σταθερά εξαιρετικό Μπόουεν δεν είχε διακριθέντες. Έπεσε 5η, στο -2 από τη Γιουνάιτεντ, οι διώκτες της έχουν λιγότερα παιχνίδια από εκείνη κι αν δεν προσέξει μπορεί να βρεθεί ακόμα και εκτός επτάδας. Δεν αγωνίστηκε ενώ είχε ανακοινωθεί στην 11άδα ο Ζούμα, επίσημη δικαιολογία ότι ένιωσε ασθενής, θυμίζουμε ότι έχει περιπέτειες λόγω ενός βίντεο που τον δείχνει να κακοποιεί τη γάτα του. Την τρίτη διαδοχική νίκη της πανηγύρισε από την πλευρά της η Νιουκάστλ, με τον Τρίπιερ να σκοράρει με φάουλ σε δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική επικράτησε με 1-0 της Άστον Βίλα και δείχνει πλέον ικανή να αποφύγει το άγχος στο φινάλε, ήδη έχτισε ένα μαξιλαράκι τεσσάρων βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Κακό μαντάτο πάντως ο τραυματισμός του Τρίπιερ, που ίσως τον κρατήσει εκτός δράσης για μήνες, ο έμπειρος δεξιός μπακ έκανε τη διαφορά με το καλημέρα. Καθόλου απλό ματς για τη Γουέστ Χαμ, η Νιουκάστλ είναι ανεβασμένη και θα πάει στο Λονδίνο με σκοπό να συνεχίσει το σερί της. Ως και κόντρα σηκώνει αλλά η απουσία του Τρίπιερ αρκεί για να μην το φτάσουμε ως εκεί, προτιμότερη επιλογή το GG στο 1,72 του Stoiximan, η άμυνα των γηπεδούχων κάθε άλλο παρά πειστική είναι.

(17:00) ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ

Λονδρέζικο μίνι ντέρμπι. Χωρίς αγώνα η Άρσεναλ το Σαββατοκύριακο, πήρε πολύτιμες ανάσες μετά το σπουδαίο διπλό επί της Γουλβς (πανηγυρίστηκε αναλόγως) με 0-1 κι ενώ χρειάστηκε να αγωνιστεί για περίπου 25’ με παίκτη λιγότερο, λόγω απίθανης αποβολής του Μαρτινέλι με δύο κάρτες στην ίδια φάση. Σταθερά θετικό το μομέντουμ της, κυνηγάει μια θέση στην πρώτη τετράδα. Τιμωρημένος ο Μαρτινέλι, ίσως προλάβει ο Τομιγιάσου. Στοπ σε ένα σερί πέντε ηττών, αλλά χωρίς ούτε αυτή τη φορά να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, έβαλε η Μπρέντφορντ, εντός έδρας 0-0 με την Κρίσταλ Πάλας. Ένα κλικ καλύτερη, είχε τις ευκαιρίες για ένα γκολ αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε, έστω κι έτσι ανέβασε την απόσταση της από τη ζώνη στους επτά βαθμούς. Αμφίβολος ο απαραίτητος φορ Τόνεϊ. Ρολάρει η Άρσεναλ, κόντρα σε μια Μπρένφορντ που δεν πατάει καλά και είναι ασταθέστατη αμυντικά έχει την ευκαιρία να πάρει τρεις ακόμα βαθμούς. Της δίνουμε την ψήφο μας, μια χαρά το 1 & over 1,5 στο 1,85 του Stoiximan.

(17:00) ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Δεύτερο απογοητευτικό αποτέλεσμα στη σειρά για την Άστον Βίλα, μετά το 3-3 με τη Λιντς έχασε με 1-0 από τη Νιουκάστλ. Παντελώς ακίνδυνη επιθετικά, γενικώς ψάχνει ακόμα σταθερότητα μετά τις αρκετές προσθήκες στο ρόστερ και, φυσικά, την έλευση του Τζέραρντ. Η Γουότφορντ από την πλευρά της έκανε ένα ακόμα βήμα προς την επιστροφή της στην Τσάμπιονσιπ, μένοντας χωρίς γκολ για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική έχασε εύκολα με 0-2 από την Μπράιτον. Μοιάζει ανήμπορη, ο Χόντγκσον πράγματι έχει συμμαζέψει κάπως την κατάσταση στα μετόπισθεν αλλά ταυτόχρονα αφαίρεσε τα όποια δόντια είχε μπροστά, με την εικόνα που έχει φαντάζει πολύ δύσκολο να γυρίσει την κατάσταση. Ιδανική ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες έχει μπροστά της η Άστον Βίλα, όσο κι αν η Γουότφορντ καίγεται θα πάμε με το 1 & under 4,5 στο 1,93 του Stoiximan.

(17:00) ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΜΠΕΡΝΛΙ

Μπορούσε κάτι περισσότερο στο Μάντσεστερ η Μπράιτον, ήταν εξαιρετική για ένα ημίχρονο και άξιζε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα, στο ξεκίνημα της επανάληψης όμως όλα ήρθαν τούμπα, με το γκολ του Ρονάλντο (51’) και την -οριακή- αποβολή του Ντανκ (54’) να σηκώνουν ένα βουνό μπροστά της. Ακόμα κι έτσι πάντως δεν το έβαλε κάτω και έμεινε στο κόλπο μέχρι τέλους, σε αντεπίθεση στο 97’ διαμορφώθηκε το τελικό 2-0. Πρώτη της ήττα ύστερα από επτά (3-4-0), τιμωρημένος φυσικά για αυτό το ματς ο Ντανκ. Ακόμα μία συμπαγή εμφάνιση πραγματοποίησε από την πλευρά της η Μπέρνλι, κόντρα στη Λίβερπουλ ήταν το προφανές αουτσάιντερ όμως τηρουμένων των αναλογιών στάθηκε καλά, ένα γκολ από κόρνερ (40’) ήταν το μόνο που χώρισε τελικά τις δύο ομάδες (0-1). Προερχόταν από τρεις σερί ισοπαλίες αλλά παραμένει πάντοτε ουραγός, στο -7 πλέον από την παραμονή, τα περιθώρια για να αντιδράσει όλο και στενεύουν. Πιθανότατα διαθέσιμος ο φορ Βέγκχορστ, που έγινε αναγκαστική αλλαγή την προηγούμενη εβδομάδα. Κομβικό ματς για την Μπέρνλι, όμως η Μπράιτον δε δίνει δικαιώματα. Έχει νόημα το +1 διπλό, ωστόσο κάτι η απόδοση (1,68) κάτι η ανάγκη πλέον των φιλοξενούμενων να ανοιχτούν για αποτελέσματα μας βάζουν φρένο, δε θα μπλέξουμε pregame.

(17:00) ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΤΣΕΛΣΙ

Λονδρέζικο μίνι ντέρμπι. Λίγα πράγματα στο γειτονικό με την Μπρέντφορντ για την Κρίσταλ Πάλας, έδειξε να συμβιβάζεται σχετικά εύκολα με το βαθμό σε ένα ματς που δεν απείλησε όσο θα ήθελε (0-0). Συμπλήρωσε πέντε ματς χωρίς νίκη (0-3-2), δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην ομάδα που ανήκει ο κομβικός χαφ Γκάλαχερ. Η Τσέλσι επέστρεψε από τα Εμιράτα με τον τίτλο για τον οποίο ταξίδεψε ως εκεί, αυτόν της πρωταθλήτριας κόσμου, χάρη στη νίκη με 2-1 στην παράταση επί της Παλμέιρας στον τελικό. Στην Πρέμιερ Λιγκ έχει να αγωνιστεί από τον Ιανουάριο, για πρωτάθλημα φυσικά ούτε λόγος (-16 από τη Σίτι!), στόχος μία θέση στην τετράδα και μια νέα πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ την άλλη εβδομάδα έχει τελικό Λιγκ Καπ κόντρα στη Λίβερπουλ. Χτύπησε και είναι αμφίβολος ο Μάουντ, κοντεύει αλλά λογικά όχι ακόμα η επιστροφή του Τζέιμς. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα δούμε από την Τσέλσι, η Πάλας είναι σε μέτριο φεγγάρι και οι τιμές αναμενόμενες. Πάσο.

(17:00) ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΝΟΡΙΤΣ

Σπουδαίο διπλό μέσα στο Μιλάνο για τη Λίβερπουλ, το 0-2 επί της Ίντερ βάζει γερές βάσεις πρόκρισης στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ. Ζορίστηκε εμφανώς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως το βάθος της πλέον είναι τέτοιο που επέτρεψε στον Κλοπ να κάνει τριπλή αλλαγή πριν το 60’ και να γυρίσει ολοκληρωτικά την εικόνα του αγώνα, τελικά με δύο γκολ στο τελευταίο 15λεπτο πήρε το προβάδισμα που ήθελε. Στο πρωτάθλημα παραμένει η μόνη διώκτρια της Μάντσεστερ Σίτι, με τέσσερις νίκες στη σειρά είναι στο -9 (με ματς λιγότερο), στο τελευταίο πέρασε δύσκολα με 0-1 από την έδρα της Μπέρνλι. Χτύπησε και θα λείψει ο Ζότα. Η Νόριτς υποδέχτηκε τη Μάντσεστερ Σίτι τρέχοντας αήττητο τριών αγωνιστικών (2-1-0), αλλά σύντομα διαπίστωσε ότι κόντρα στην πρωταθλήτρια αυτά δεν έχουν σημασία, ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα το τελικό 0-4. Χάνει τη σεζόν ο φορ Ίντα, παραμένει εκτός ο κίπερ Κρουλ. Στα επίπεδα του 1,10 ο άσος, καθαρά στο χέρι της Λίβερπουλ το πόσο θα ανοίξει το σκορ. Στοιχηματικά λίγα πράγματα, πιθανό αλλά σε μέτρια απόδοση το 1 & NG (1,66/ Stoiximan).

(17:00) ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΕΒΕΡΤΟΝ

Συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων έδωσε η Σαουθάμπτον, πήγε χωρίς κανένα φόβο στο “Ολντ Τράφορντ” και πήρε πανάξια το 1-1, με λίγη τύχη θα μπορούσε ακόμα και το διπλό. Τα αποτελέσματα της δεν το φωνάζουν (1-2-1 στα τέσσερα τελευταία) αλλά έβγαλε πολύ δύσκολο πρόγραμμα με καλή μπάλα και τώρα που τα πράγματα γίνονται πιο βατά μπορεί να τρέξει θετικό σερί. Η Έβερτον από την άλλη είχε ανάγκη ένα μεγάλο αποτέλεσμα και το βρήκε με το άνετο 3-0 επί της Λιντς, χάρη στο οποίο έβαλε τέλος σε ένα σερί έξι αγωνιστικών χωρίς τρίποντο (0-1-5). Στο +5 από τη ζώνη πλέον, παραμένουν εκτός οι Γκρέι, Μίνα, Γκόντφρεϊ, Ντουκουρέ, επιστρέφει ο μπακ Μικολένκο. Παιχνίδι που προδιαθέτει για γκολ, η Σαουθάμπτον παίζει εξαιρετικό και ανοικτό ποδόσφαιρο, η Έβερτον μετράει 3/3 over 2,5 (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) με τον Λάμπαρντ στον πάγκο. Στο 1,82 το over 2,5 του Stoiximan.

(19:30) ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΤΟΤΕΝΑΜ

Εκκωφαντική και στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι, δήλωση προθέσεων αν μη τι άλλο το εντυπωσιακό 0-5 επί της Σπόρτινγκ, που την έστειλε ήδη στους “8” της διοργάνωσης. Αντίστοιχη η άνεση της στο πρωτάθλημα, έκανε φύλλο και φτερό τη Νόριτς (0-4) διατηρώντας το +9 από τη Λίβερπουλ. Αμφίβολοι οι Γκρίλις, Ζεσούς που έχασαν τα προηγούμενα. Δεύτερη διαδοχική αναπάντεχη εντός έδρας ήττα για την Τότεναμ, πιάστηκε απροετοίμαστη από τη Γουλβς, βρέθηκε στο 18’ πίσω με δύο τέρματα και δεν αντέδρασε ποτέ (0-2), με το αποτέλεσμα να έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά το 2-3 από τη Σαουθάμπτον. Στην 8η θέση πλέον, έχει βλέψεις τετράδας αλλά θα πρέπει να γυρίσει άμεσα την κατάσταση αν θέλει να παραμείνουν αυτές ρεαλιστικές. Παραμένει εκτός ο Σκιπ, αμφίβολος ο Ντάιερ. Στη θεωρία μεγάλο ματς, στην πράξη η Σίτι είναι μία και δύο σκάλες ανώτερη. Δεν μπλέκουμε, οι αποδόσεις δεν επιτρέπουν σοβαρή ενασχόληση.

Bilbo

Χάστης πηγαίνει τη Novi στο CAS για να πληρωθεί δελτίο αξίας 2.254€ που του έβγαινε χαμένο

Σίτι-Τότεναμ: Κακή μέρα να είσαι αμυντικός της Τότεναμ