in

TSILI ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 13+7 ευτράπελα που έχουν στιγματίσει το πιο ερωτικό ντέρμπι στην Ελλάδα

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Το ντέρμπι επιστρέφει στη Λεωφόρο ανήμερα τ ‘αγίου Βαλεντίνου και το tsilibet δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητο εν μέσω lockdown και χωρίς θεατές όπως και στον πρώτο γύρο. Σεβόμενοι την οπαδική στέρηση σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό ρεπορτάζ για όλα τα ευτράπελα που έχουν συμβεί στη φυσική έδρα της ομάδας των πρασίνων με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Εντωμεταξύ για να περάσει η ώρα ευχάριστα πριν ή και κατά την διάρκεια τους ματς μπορείτε να μπείτε στο pamestoixima για παίξετε τα σημεία σας

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ

Θα αρχίσουμε από το όχι και τόσο μακρινό για κάποιους 2001 όπου μετά το 1984 ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη φυσική του έδρα σε ένα πολύ κακό ματς που λήγει 0-0 πράγμα που δεν άρεσε στους οπαδούς του τριφυλλιού. Το αποτέλεσμα ήταν να λήξουν μόνοι τους τον αγώνα αφού στην τελευταία φάση ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκτελέσει κόρνερ ανάμεσα σε καρεκλοπόλεμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Νινιάδη. Μάλιστα ο Στράτος Αποστολάκης αγανακτισμένος είχε την εκπληκτική ιδέα να πετάξει μια καρέκλα πίσω στην κερκίδα της ομάδας του. Καλά πήγε αυτό.

ΤΟ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ 2002

Και πάμε στο ματς που θα μπορούσαμε να γράφουμε για μήνες. Το ντέρμπι της σεζόν 2002/3 του Μαρκαριαν, του Ευθυμιάδη του Μητρόπουλου όπως θέλετε πείτε το. Εν συντομία στην τελευταία φάση του αγώνα ο Κωνσταντίνου πέφτει πάνω στον Βενετίδη ο Δραμινός διαιτητής το ντώσει το μπενάλντ και ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει σε 1-1 και ουσιαστικά κατακτά το πρωτάθλημα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΑΔΟ

Μετά το ματς ακολούθησε ένα σήριαλ δηλώσεων με Αγγελο Φιλιππίδη Τάσο Μητρόπουλο και τόσους άλλους να παρελαύνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα της εποχής. Η βασική κατηγορία των Ερυθρολεύκων είναι ότι άνθρωποι του επίσημου Παναθηναικού χτύπησαν τον Ευθυμιάδη. Η απόδειξη στα δικαστήρια ότι τελικά ήταν φίλαθλος και όχι παράγοντας δόθηκε λόγου της μάρκας του μπουφάν! Ο Παναθηναϊκός είχε αλλάξει εταιρεία ένδυσης και ο κατηγορούμενος φορούσε προπέρσινη Robe di kappa.

ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ

Κάτι που σήμερα θα εξόργιζε την κοινωνία με τα κινήματα των metoo και τις συλλογικότητες τότε έμοιαζε απόλυτα φυσικό και ποδοσφαιρικό. Ο Τάσος Μητρόπουλος δήλωνε oncamera για τον τότε Πρόεδρο του Παναθηναϊκού ότι πρέπει να τον κλείσουν σε γυναικείες φυλακές με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να δίνουν ευχές και τον Ράμπο να απαντά ανάλογα.

ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Γενικά το ματς ήταν ένα σύγχρονο έπος στο τι εστί ελληνικό ποδόσφαιρό και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Α, εντωμεταξύ στη διάρκεια του αγώνα ο Μαυρογενίδης έφαγε έναν καφέ στη μούρη, ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Γεωργίου την γλύτωσε με ένα σκίσιμο στο μάγουλο και ο Σερ Τάκης Λεμονής πιάστηκε στα χέρια. Αυτά όσο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπήκαν κανα δυο φορές μέσα σπάζοντας την πόρτα με τον Γιώργο Ανατολάκη να έχει ένα ερωτικό εσταντέ με την εξέδρα

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΜΑΤΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΔΟΥΡΟΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Ίσως στην πλέον περίοπτη θέση της διαιτητικής λίστας να κατοικεί ο Γιώργος Δούρος, ο οποίος διηύθυνε την αναμέτρηση της 18ης Απριλίου 2004 στο «Απ. Νικολαΐδης». Το ματς ήρθε ισόπαλο 2-2 με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το πρωτάθλημα με ένα γκολ του Γιάννη Γκούμα στο τέλος. Το παιχνίδι θα μπορούσε να τελειώσει κάλλιστα με 10 αποβολές εκατέρωθεν με την μονομαχία Ζιοβάνι με τον Κυριάκο να ξεχωρίζει. Ο Δούρος απέβαλε τον Ζιο και ο Αλέφαντος έβγαινε στην Σταη για να βρει το δίκαιο του.

Η μέρα είχε μπόλικο αστυνομικό ρεπορτάζ αν και δεν είχε οπαδούς των ερυθρολεύκων στο γήπεδο με τους αστυνομικούς να έχουν αρκετή δουλειά στα γύρω στενά. Ωστόσο το πρόσωπο του ματς ο Αλέ, έφυγε με τον καημό γιατί δεν βγήκε ο Δούρος να του δώσει τις ανάλογες εξηγήσεις. Ήταν παλικάρι αδιαμφισβήτητα ό,τι ομάδα και να υποστηρίζει κανείς.

Η ΒΟΛΤΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΕΡΕΙΡΑ ΤΟ 2015

Δύο συνεχόμενα ντέρμπι το 14/15 και 15/16 τελείωσαν με νικητή τον Ολυμπιακό στα χαρτιά. Στο πρώτο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό αλλά λόγω εισβολής των οπαδών του το ματς κρίθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Κανείς φίλαθλος δεν μπορεί να ξεχάσει την κινηματογραφική σκηνή με τον τότε προπονητή των πειραιωτών Περέιρα, να καλεί τους οπαδούς στη Θύρα 13 όταν πήγε να ελέγξει τα δίκτυα και αυτοί να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του. Για την ιστορία ο Πορτογάλος τιμωρήθηκε με 8 μήνες φυλάκιση για την χειρονομία του, αλλά οι ιππότες της Λεωφόρου είχαν ήδη κάνει τη δουλειά τους.

Πριν τον Περέιρα ένα πέρασμα από τον αγωνιστικό χώρου της Λεωφόρου είχε κάνει και ο στιχουργός Βαγγέλης Μαρινάκης. Οπως θα δείτε στο φώτο καρέ όλα ξεκίνησαν με χαμόγελα αλλά στην πορεία κάπου στράβωσε το πράγμα. Γενικά δεν αποδείχτηκε καλή ιδέα η περαντζάδα στη Λεωφόρο.

Για το επόμενο ματς που αναβλήθηκε δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Οι ερυθρόλευκοι βγήκαν για ζέσταμα και δυο ώρες πριν το παιχνίδι κάποιος θεώρησε καλή ιδέα να εκτοξεύσει μια φωτοβολίδα στον Φιμπόγκασον. Αυτό ήταν, ο διαιτητής μετά από τρεις ώρες ενώ δεν υπήρχε καμία ενημέρωση αποφάσισε να διακοπεί το παιχνίδι εις βάρους του γηπεδούχου Παναθηναϊκού και έτσι οι παίκτες δεν ίδρωσαν καν στο πιο σύντομο ματς της ιστορία των αιωνίων.

Η ΜΟΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Το 2017 ήταν το πιο πρόσφατο παιχνίδι στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού. Τα πάνε έλα του στο ΟΑΚΑ τον έχουν στείλει στο κρύο Μαρούσι που χωρίς οπαδούς και με την Μήδεια να έρχεται το καθιστούν Βλαδιβοστόκ. Ο μοναδικός σκόρερ του ματς μάλιστα είναι ο μόνος που έχει μείνει στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ο Λούκας Βιγιαφάνες έκρινε την μοίρα του ματς με τον γνωστό για τα φιλοπαναθηναικά του αισθήματα Παναγιώτη Κολλημένο να αποθεώνει τον Αργεντίνο και τον Εβρίτη τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη στο τέλος τους ματς.

Καλή επιτυχία στις δύο ομάδες να ευχηθούμε χωρίς ευτράπελα μιας και δεν θα υπάρχουν οπαδοί. Και όσοι πιστοί συνεχίζουμε στο pamestoixima για την στοιχηματική μας μάχη των σημείων

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι

Ερωτικά χιονοπαιχνίδια από τους παίκτες της μοναχοκόρης, αναβολή στο ΑΕΛ-ΑΕΚ

1-0 o ΠΑΟ με κεφαλιά του Μαουρίτσιο που απλά σηκώθηκε στις μύτες των ποδιών του (vid)