in

TSILI SCOUTING: Ντιόγο Ζότα, ο πουθενάς που ξαφνικά μοιάζει μετενσάρκωση του Φερνάντο Τόρες

Ούτε στο “Become a legend” του PES δεν γίνονται αυτά

Στο “TSILI SCOUTING” κάνουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο: παίρνουμε κάθε φορά έναν παίχτη του οποίου το όνομα μόλις έχει αρχίσει να ακούγεται άρα το ευρύ κοινό δεν έχει πλήρη εικόνα για αυτόν, και του φτιάνουμε ένα προσεγμένο report – αφού σωστός χάστης, είναι ο ενημερωμένος χάστης.

Στο προηγούμενο TSILI SCOUTING αποθεώσαμε τον Ανσού Φατί και από τότε η Μπαρτσελόνα πάει καρφί για υποβιβασμό στη Segunda.

Σήμερα, ο Ντιόγο Ζότα της Λίβερπουλ.

TSILI SCOUTING REPORT: ΝΤΙΟΓΟ ΖΟΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ; Επειδή ήρθε στη Λίβερπουλ μπας και φάει τη θέση του Σακίρι (στον πάγκο) και τελικά παίζει σοβαρά να φάει τη θέση του Φιρμίνο.

Με 7 γκολ στα πρώτα 10 ματς (στα μισά από τα οποία μάλιστα ήταν αλλαγή), ο τύπος κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες να κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται που στον πέοντα τον ξετρύπωσε ο Κλοπ.

ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΟΝΤΑ ΤΟΝ ΞΕΤΡΥΠΩΣΕ Ο ΚΛΟΠ; Είναι Πορτογάλος, άρα προφανώς προηγουμένως έπαιζε στη Γουλβς.

Αλλά και στη Γουλβς δεν ήταν και τόσο βασικός.

Για την ακρίβεια, όσο προχωρούσε η περσινή χρονιά, τόσο έχανε τη θέση του στην ενδεκάδα: είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ολυμπιακός-Γουλβς που έγινε Μάιο ήταν βασικός, ενώ στη ρεβάνς της Αγγλίας που έγινε Αύγουστο, ήταν πάγκο.

Και στην Εθνική Πορτογαλίας, μόλις 7 συμμετοχές έχει. Και είναι 23, δεν είναι και τόσο μικρός.

Μόλις ανακοινώθηκε η μεταγραφή πολλοί έκαναν το αστειάκι πως “λάθος εξτρέμ πήρε η Λίβερπουλ από τη Γουλβς” – εννοώντας ότι πολύ πιο προφανής επιλογή θα ήταν το γομάρι ο Ανταμά Τραορέ.

Κι όμως αυτός ο μεσαίας κατηγορίας παίχτης κάπως βρέθηκε στη εν ενεργεία κάτοχο Πρέμιερ Λιγκ… και κατευθείαν σπέρνει.

Ο Κλοπ ισχυρίζεται πως τον παρακολουθούσαν και τον αναλύανε εδώ και τρία χρόνια, αλλά προφανώς ΑΣΕ ΡΕ ΠΟΝΗΡΕ αφού και ο Μιναμίνο αν του είχε βγει θα έλεγε “μα αφού κόβει το μάτι μου τι να λέμε τώρα”.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ; Ύψος/βάρος: 1,78 / 70kg.

Πλήρες όνομα Diogo Jose Texeira da Silva, που ακούγεται σαν τετράδα άμυνας του Παναιτωλικού.

Winger γράφει στην ταυτότητα, αλλά φέτος παίζει κορυφή. Και πολύ φυσιολογικό να παίζει κορυφή, αφού είναι ΤΟΣΟ καλός στα τελειώματα:

ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΜΑΝΑΤΖΕΡ; Έτσι:

ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΝΑΤΖΕΡ; Ποτέ μα ποτέ και τον έχω πάρει από δανεικό μέχρι αγοραστό, σε διάφορες ηλικίες. Τιτίκα βγαίνει πάντα, το επόμενο καλοκαίρι πούλο να μην κόβει παιχνίδια στο rotation από 17χρονους.

“Μ” ΓΙΑ “ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ INSIDE FORWARDS ΣΤΟ ΜΑΝΑΤΖΕΡ;” (*ισχύει)

ΓΙΑΤΙ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΡΩΓΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΒΙΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ; Επειδή βγάζει μάτι η ομοιότητα παιχτικά με τον Σουάρεζ, ενώ οι ακόμα πιο τολμηροί φτάνουν στο σημείο να συλλαβίσουν τις λέξεις «Φερνάντο» και «Τόρες» – ο οποίος επίσης ήταν 23 χρονών όταν πήγε στη Λίβερπουλ.

Φυσικά δεν έχει κλείσει ούτε δυο μήνες ακόμα στην ομάδα ο Ζότα, οπότε κάθε πιθανή σύγκριση είναι να ‘χαμε να λέγαμε.

Αυτό που έβαλε πριν λίγες μέρες στην Αταλάντα πάντως, είναι εντελώς γκολ Τόρες στα καλά του:

ΤΙ ΕΧΕΙ; Πολύ καλό κοντρόλ και με πόδι και με στήθος, διαρκή κίνηση που κάνει κουρέλι ψυχολογικά όποιον τον μαρκάρει, διάθεση να πρεσάρει ψηλά σαν μανιακός, εξίσου καλά και τα δύο του πόδια. Και προφανώς, πολύ σοβαρό finishing.

ΟΧΙ, ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗ ΦΑΤΣΑ: Όντως είναι κάπως αντιτουριστικός φατσικά, κάπως μη-Instagrammable, κάπως κλασική Ελληνόφατσα/Ελβενόφατσα σε θάλαμο του ΕΣ. Κάπως σαν τον Κάτσε, ενδεχομένως.

ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ; Σταθερότητα στην απόδοση, σίγουρα. Ακριβώς τέτοιου είδους ξεσπάσματα με γκολ και καλές εμφανίσεις είχε κάνει και στη Γουλβς, αλλά μετά χανότανε για εβδομάδες.

Επίσης, αν και καλός στο ξεπέταγμα, δεν έχει μεγάλη τελική ταχύτητα. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι δεν είναι δυνατός, σημαίνει ότι το τρώει εύκολα το τζαρτζ από τον αμυντικό όταν μπουκάρει κατά μέτωπο.

ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΣΤΥΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ; Ο «Πορτογάλος Φετφατζίδης».

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ; Καλά με συγχωρείς.

ΑΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΙΡΜΙΝΟ ΕΠΙΣΗΜΑ; Είναι το μεγάλο ερώτημα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για έναν παίχτη που έχει σκοράρει σε τέσσερα σερί παιχνίδια και βάζει κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά 53 λεπτά στο γήπεδο – ενώ ο Φιρμίνο φέτος έχει βάλει τόταλ ένα γκολ σε δέκα ματς.

Επίσης, όπως όλοι ήδη παρατηρούν, εκεί που ο Φιρμίνο πολλές φορές τις φρέναρε τις επιθέσεις της Λίβερπουλ ως πιο αλεπουδιάρης που θα ψάξει την πονηριά, ο Ζότα είναι σφεντόνα.

Καλό παιδί ο Μπόμπις ο Φιρμίνο, ευχάριστο χαμογελαστό, με τα δόντια του τα ωραία, για αυτό τον έχουμε τόσα χρόνια στη δουλειά. Όλα όμως τελειώνουν κάποτε, έτσι δεν είναι;

ΩΡΑΙΑ ΑΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ; Πολύ σωστή ερώτηση, επειδή αυτή τη στιγμή ο Ζότα είναι πρώτος σκόρερ στο Champions League με 4 γκολ (όσα και οι Ράσφορντ, Μοράτα και Χάαλαντ) – και η Stoiximan προσφέρει ένα πραγματικά θεαματικό 18,00 στο να είναι πρώτος σκόρερ και στο τέλος της διοργάνωσης.

Και επειδή κάποιοι είναι πλεονέκτες, υπάρχει και το ακόμα πιο πελώριο 75,00, στο να βγει πρώτος σκόρερ στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Ακραίο ως πιθανότητα; Σίγουρα. Πιο ακραίο από όσα έχει πετύχει ήδη; Όχι απαραίτητα.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA | Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ | Συχνή συμμετοχή: Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας

4 παίχτες της ΑΕΚ βρέθηκαν με Κόβιντ, αναβάλλεται το ντέρμπι τίτλου στο Χαριλάου

Το Τραμπ – Μπάιντεν ήταν με διαφορά το στοίχημα με τον μεγαλύτερο τζίρο για το 2020